Vilniečių pamėgtos meno degustacijos atvyksta į Klaipėdą | KaunoDiena.lt

VILNIEČIŲ PAMĖGTOS MENO DEGUSTACIJOS ATVYKSTA Į KLAIPĖDĄ

Jeigu norėtumėt susipažinti su lietuvišku menu ir jo tendencijomis, tačiau laiko parodoms vis neatrandate – „AP galerijos“ meno degustacijos yra skirtos būtent jums. Lapkričio 17 dieną sostinės Užupyje įsikūrusi meno galerija atvyksta į Klaipėdą ir miestiečiams pristatys daugiau nei 50-ties kūrinių rinkinį.

Pramoginis pažintinis meno renginys

Galerijos vadovės, klaipėdietės Vilmos Jankienės teigimu, galerijos veikla prasidėjo būtent nuo sugalvotų meno degustacijų. Pajautus, kad rinkoje trūksta pramoginių pažintinių renginių, orientuotų į profesionalaus vizualinio meno populiarinimą, atsirado meno degustacijos koncepcija.

Meno degustacijos metu žiūrovams per pusantros valandos pristatoma dešimties atrinktų menininkų kūryba, kiekvieno – po 4–6 kūrinius. Patys menininkai nedalyvauja, apie juos papasakoja galerininkė, atkreipia dėmesį į rinkos tendencijas, kiekvieno autoriaus unikalumą, individualią paveikslo, skulptūros ar objekto sukūrimo istoriją. Meno degustacijose pristatoma lietuviško meno krypčių, žanrų ir kartų įvairovė. Žiūrovai turi progą susipažinti tiek su klasikiniais kūriniais, tiek su jaunąja karta.

Nesvarbu, ar jūsų meno pažinimo kelionė tik prasidėtų, ar jau esate pažengę kultūriniame lauke – meno degustacijų renginiai suteikia progą susipažinti su menu artimiau, nuodugniau ir neformaliau. Kiekvieną mėnesį meno degustacijos būna skirtingos, pristatomi vis naujai atrinkti, anksčiau nerodyti meno rinkiniai. Pramogos pojūčio pagyvinimui renginio metu vyksta meno loterija ir įteikiami prizai.

Meno degustacijos keliauja po Lietuvą

Siekiant didinti lietuviško meno sklaidą, meno degustacijos vyksta ne tik Vilniuje, bet kasmet keliauja ir po Lietuvą, bendradarbiauja su įvairiais dvarais ir kitomis kultūrinėmis vietomis. Iš Klaipėdos kilusi galerininkė V. Jankienė jau ne pirmą sykį atveža renginius į gimtąjį miestą, tačiau dabar tikimasi tai daryti dažniau ir reguliariau, ypač didėjant draugystei su menu besidominčiais partneriais. Vieni iš jų – viešbutis „Victoria Hotel Klaipėda“, kurių erdvėse ir bus pristatyta lapkričio 17-osios meno degustacija.

GALERIJA

  • Vilniečių pamėgtos meno degustacijos atvyksta į Klaipėdą
  • Vilniečių pamėgtos meno degustacijos atvyksta į Klaipėdą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS