Žaismingos muzikos orkestras paseks pasaką | KaunoDiena.lt

ŽAISMINGOS MUZIKOS ORKESTRAS PASEKS PASAKĄ

  • 0

Klaipėdos koncertų salėje vyksta intensyvios repeticijos – ruošiamasi muzikinės pasakos premjerai. Visai šeimai skirtas renginys „Žaismingos muzikos orkestras XIX: lėlės seka pasaką“ publikos lauks gegužės 12 d. 12 ir 18 val.

Smagią muzikinę pasaką apie katinėlį ir gaidelį seks Mindaugo Bačkaus vadovaujamo Klaipėdos kamerinio orkestro atlikėjai, ne tik grieždami savo instrumentais, bet ir persikūnydami į vaidmenis. Katinėlio, gaidelio ir lapės personažus kuria smuikininkės Airida Žilinskienė, Jurgita Bačkuvienė ir Sandra Dirgėlaitė.

Spektaklio režisierė ir dailininkė – Gintarė Radvilavičiūtė. Su ja 2009 m. Klaipėdos koncertų salėje buvo sukurtas muzikinis spektaklis „Žvėrių karnavalas“ pagal C.Sen Sanso kūrinį. O pasakos apie katinėlį ir gaidelį muziką prieš daug metų parašė kompozitorius Teisutis Makačinas. Kūrinys skamba labai žaismingai, vizualiai, garsais tinkamai perteikdamas spektaklio siužetą, sukurdamas nuotaiką. Pasakos istorija moko nebūti patikliems, nepasiduoti įkalbinėjimams, vertinti draugystę ir skatina išradingumą. Kaip katinėliui pavyksta iš lapės namų išvaduoti gaidelį? Jis groja smuiku ir taip išvilioja lapę – muzika padeda išgelbėti gaidelį.

„Katinėlis ir gaidelis“ sukurtas pagal formulinę lietuvių liaudies pasaką, kuriai būdinga suprantama kalba ir pasikartojimai. Pastarieji padeda stiprinti atmintį, lavinti dėmesį ir suvokti sudėtingesnius kūrinius net patiems mažiausiems. Tokios pasakos ypač naudingos hiperaktyviems ir nedėmesingiems vaikams, – teigė režisierė G.Radvilavičiūtė. – Spektaklyje bus žaidžiama su šviesa, šešėliu, gyva muzika. Šešėlis gali daugiau nei šviesa. Jis patenka už uždarų spintos durų, į sugniaužtą kumštį, į užčiauptą burną ir į žmogaus vidų. Šešėlis asocijuojasi su tamsiąja puse, bet jo šaltinis – šviesa. Džiaugiuosi bendradarbiavimu su Klaipėdos kameriniu orkestru. Mūsų projektas išskirtinis, nes pasaką atlieka patys orkestrantai. Taigi jie ne tik groja muziką, bet ir kuria vaidmenis, žaidžia su šviesa. Šis teatrinis eksperimentas plečia jų meninės kompetencijos ribas, ugdo artistiškumą. Tikiuosi, bus labai įdomu visiems.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS