„Aitvaro“ gimnazijoje – asfaltavimo darbai | KaunoDiena.lt

"AITVARO" GIMNAZIJOJE – ASFALTAVIMO DARBAI

Prasidedant naujiems mokslo metams prie gimnazijų tradiciškai zuja ne tik mokinukai, bet ir statybininkai. Ne išimtis ir Klaipėdos "Aitvaro" gimnazija.

Mokyklos teritorijoje klojamas asfaltas, lyginamos duobės.

Sunerimę tėvai svarstė, kodėl eilinį sykį statybos vyksta būtent tada, kai vaikai sugrįžta į mokyklas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė informavo, kad minėtai švietimo įstaigai skirta 1 tūkst. eurų suma asfaltavimo darbams. Esą rangovams duotas nurodymas juos užbaigti iki rugsėjo 1-osios.

"Darbus, kurie vyksta prie mokyklos, jie tikrai turėtų užbaigti iki pirmos mokslo metų dienos. Priešingu atveju statybininkai švenčių negadins – pasitrauks ir nedirbs tomis dienoms. Paskui sugrįš", – komentavo N.Vedeikienė.

Jos žodžiais, šiuo metu "Aitvaro" gimnazijos teritorijoje vyksta tik minimalūs darbai.

"Tvarkoma keliasdešimt kvadratų kiemo. Kadangi lėšų visai teritorijai nepakanka, kiekvieną atvejį derinome su vadovais – kur mums parodė, ten ir remontuojame", – aiškino specialistė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės, tėvai panikuoja be reikalo.

V.Gembutienės žodžiais, neįmanoma keliasdešimt įstaigų teritorijų sutvarkyti per keletą mėnesių. Todėl esą natūralu, kad šie darbai užsitęs.

Didesni ar mažesni remonto darbai numatyti visose Klaipėdos švietimo įstaigose.

Darželinukus, mokyklinukus bei juos ugdančius pedagogus naujais mokslo metais pasitiks gerokai pasikeitusios švietimo įstaigos.

Mokyklose bei darželiuose suremontuoti arba baigiami remontuoti stogai, fasadai, virtuvės, sanitarinės patalpos, renovuojamos šilumos ir karšto vandens tiekimo sistemos, atliekami kiti darbai.

Keičiasi ne tik pastatų vidus ir išorė, bet ir aplinka: darželiai juosiami naujomis tvoromis, tvarkomi sporto aikštynai, asfaltuojami mokyklų bei darželių kiemai.

Šiemet ugdymo sąlygoms gerinti Klaipėdoje skirti 7 mln. eurų, tai yra net 3,7 mln. daugiau nei pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS