Akordas kadencijos pabaigai: V. Grubliauskas išvyko į Taivaną | KaunoDiena.lt

AKORDAS KADENCIJOS PABAIGAI: V. GRUBLIAUSKAS IŠVYKO Į TAIVANĄ

Baigiantis uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko trečiajai kadencijai, susitikimai ir darbai dar nesibaigė. Miesto vadovas išvyko į Taivaną dalyvauti ten vykstančiuose renginiuose.

Šiuo metu V. Grubliauską pavaduoja vicemeras Arvydas Cesiulis. O pats meras, nuo kovo 25 iki balandžio 1 d. viešintis Taivane, savo feisbuko paskyroje pasakoja išvykos detales, aplankytas parodas ir susitikimus su svarbiais asmenimis.

„Nors kadencija jau visiškai į pabaigą, bet darbų tikrai netrūksta. Gavęs asmeninį pasaulinės parodos „Smart City Summit & Expo“ organizatorių kvietimą, jau atvykau į Taipėjų Taivane, kur ir vyks šis įspūdingas renginys. Smagu, kad Lietuvai ir Klaipėdai skiriamas didžiulis dėmesys, tad organizatoriai geranoriškai padengia visas su kelione susijusias išlaidas, sudėliodami išskirtinai turiningą, įdomią ir mums naudingą programą iki pat menkiausių smulkmenų. O dar kai ir orai labai jau panašūs į mūsiškius, tad ir darbuotis bus lengviau, nepaisant to, kad visa tai vyks už ~ 14 tūkst. km, kuriuos nukeliauti reikėjo net 26 valandų“, – rašė V. Grubliauskas.

Galime ir turime mokytis, kaip tikrai ne pati didžiausia, tačiau išskirtinai inovatyvi valstybė.

Jis taip pat skelbė, kad vyko susitikimas su Lietuvos atstovybės Taivane vadovais, taip pat apsilankyta „2023 Smart City Summit“ parodoje ir diskusijoje.

Be viso to, buvo suplanuotas susitikimas su Tainano miesto vadovu Huang Wei-Che, taip pat su Kaohsiungo, vieno didžiausių uostamiesčių tame regione, vadovu Chen Chi-Mai.

Visuose šiuose susitikimuose buvo aptariamas bendravimo ir galimų investicijų bei bendradarbiavimo aspektų ateityje aptarimas.

„Galime ir turime mokytis, kaip tikrai ne pati didžiausia, tačiau išskirtinai inovatyvi valstybė, pasaulyje įnirtingai kovojanti dėl investicijų pritraukimo, pelnyto pripažinimo ir įvertinimo už įstabius savo pasiekimus ne tik puslaidininkių/lustų gamyboje. Taivanas drąsiai ir pelnytai diktuoja madas ir kalbant apie „Net Zero City“ filosofiją, „Smart City“ galimybes ir jų patirtis plačiame kontekste, o ir dar tikrai daug kur“, – rašė meras.

V. Grubliauskas pridūrė, kad tiki, jog Klaipėda atsiras šios šalies investuotojų planuose.

„Ir tai bus rimtas akordas kadencijos pabaigai, nes ekonominis/investicinis Klaipėdos potencialas neabejotinai matomas ir deramai vertinamas toli už mūsų šalies ribų. Tad dirbu ir dirbsiu aktyviai iki pat kadencijos pabaigos, kaip ir pridera, o apie vizito turinį – sugrįžus“, – pažadėjo uostamiesčio vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Ale tikrai

žiūrint į nuotrauką grubliauskienė pasikeitė. Toki žandai kap hamiako:D)

mokyt- metodinikas.

jei vadukas mano kad nusipelne uz ilgameti darba keliones- jis teisus, o jus kvailiai- ka jus padarysit?

trūbadūras už mūsų babkes važiuoja

vietinius indėnus mokyti kaip reiikia barstyti ar uostyti afrikine druską
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS