Antrasis mero rinkimų turas Klaipėdoje: prasideda išankstinis balsavimas | KaunoDiena.lt

ANTRASIS MERO RINKIMŲ TURAS KLAIPĖDOJE: PRASIDEDA IŠANKSTINIS BALSAVIMAS

Šiandien prasideda išankstinis balsavimas, merų rinkimų antrasis turas. Balsavimas vyks Klaipėdos savivaldybės patalpose Liepų gatvėje, kur galima bus balsuoti tris dienas.

Uostamiesčio savivaldybės patalpose iš anksto balsuoti už savo miesto ar rajono kandidatą yra sudarytos sąlygos bet kurios savivaldybės administruojamos teritorijos gyventojams.

Dabar bus tik vienas biuletenis, kuriame ieškosime vieno kryžiuko.

Balsavimas prasideda 7 val. ryto, baigsis 20 val. Balsuoti iš anksto bus galima šiandien, rytoj ir poryt bet kurioje savivaldybėje, o tikrąją rinkimų dieną, kovo 19-ąją, – tik tos savivaldybės administruojamoje teritorijoje, kur rinkėjas yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą.

„Bus renkamas vienas iš dviejų merų. Manome, kad išankstinio balsavimo aktyvumas Lietuvoje bus mažesnis, jį sumažins ir tas faktas, kad net 26 savivaldybės iš 60 jau išsirinko merus pirmame rinkimų ture. Nemažai priklausys ir nuo pačių kandidatų į merus aktyvumo, ar jie kvies žmones balsuoti“, – kalbėjo Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Adolfas Gritėnas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Antrojo mero rinkimų turo tvarka tokia pati, kaip ir pirmojo, žmonės namuose galės balsuoti penktadienį ir šeštadienį, o specialiuose punktuose – gydymo, slaugos bei globos įstaigose ar areštinėse – balsuojama bus trečiadienį ir ketvirtadienį.

„Rinkimų rezultatai paaiškės kur kas greičiau, dabar bus tik vienas biuletenis, kuriame ieškosime vieno kryžiuko. Antrajame merų rinkimų ture ir balsavimas vyks greičiau, tad rinkėjai per daug neužgaiš. Žmonėms nebereikės ieškoti sąrašų, pavardžių, numerių, kaip savivaldybių tarybų rinkimuose. Dabar bus du kandidatai, iš kurių reikės išsirinkti vieną“, – pabrėžė A. Gritėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Ką tu čia mali apie interesus?

daug durno reiktų kad balsuotum už tų pačių kurie valdė 12 ir daugiau metų Klaipėdą. O kad bus kaip Kaune tai to ir nori visi miestiečiai. Susikišk savo petrošių koncervus ir visus savo tokius pezalus į ...

Vaitkus-vilkas avinėlio kailyje

Mes galime turėti labai panašią situaciją kaip Kaune, kur dominuoja viena aiški verslo grupė ir ganėtinai akivaizdžiai tenkina savo asmeninius interesus arba proteguoja savo verslą ar verslo partnerius. Lygiai panašiai Klaipėdoje tie verslo interesai gali būti iškeliami aukščiau nei miestiečių interesai, ypač turint galvoje uosto problematiką.Manau, kad tas pernelyg tiesioginis verslo įsitraukimas į politiką visada yra susijęs su papildomomis grėsmėmis. A. Vaitkaus potenciali pergalė, manau, miestui bendrąja, gerovės prasme nieko gero nežada.vaikaus išrinkimas į merus darys įtaką ir nacionalinei politikai, nes Klaipėdos uostas strategine, ekonomine prasme labai svarbus visai Lietuvai.Kaip Klaipėdos valdžia formuos savo požiūrį į uostą, jo veiklą ir su juo susijusius verslus, tokių sprendimų ji sieks ir nacionaliniu lygiu. „Nes be nacionalinio lygio sprendimų iš esmės pakeisti Klaipėdos uosto funkcionavimą turbūt neįmanoma. Vietos valdžia tikrai bandys lobizmą nacionaliniu lygiu vystyti

vaitkui NE

į uostamiesčio tarybą su 1,5 tūkst. reitingo balų buvo išrinkta A. Vaitkaus bendražygė, dirbanti mokykloje „Svetliačiok“, rodo, kad šis komitetas kryptingai dirbo su rusakalbe auditorija.Todėl ne veltui per LRT debatus vaitkaus fone plevėsavo ruzzkių vėliava.Ir tegu jis nemeluoja,kad nepastebėjo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS