Aplinkosaugininkai „Grigeo Klaipėdai“ neleido rekonstruoti valymo įrenginių | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKAI „GRIGEO KLAIPĖDAI“ NELEIDO REKONSTRUOTI VALYMO ĮRENGINIŲ

  • 10

Aplinkos apsaugos agentūra kol kas neleido Kuršių marias nevalytomis nuotekomis teršusios bendrovės „Grigeo Klaipėda“ rekonstruoti valymo įrenginių Dumpiuose. Tai reiškia, kad „Grigeo Klaipėda“ negalės pasirašyti ilgalaikės nuotekų priėmimo sutarties su bendrove „Klaipėdos vanduo“.

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos savivaldybė, agentūra atsisakė nagrinėti „Grigeo Klaipėdos“ paraišką integruotos prevencijos ir kontrolės (TIPK) leidimui pakeisti.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis agentūros sprendimą pavadino „nedidele pergale už švarią Klaipėdą“.

„Didelę taršą generuojančios įmonės turi būti po padidinamuoju stiklu. Jos privalo besąlygiškai laikytis aplinkosaugos reikalavimų, o ne ieškoti kelių, kaip juos apeiti“, – pranešime sakė G. Neniškis.

Pasak pranešimo, agentūra nutarė, jog „Grigeo Klaipėdos“ pareiškime trūksta informacijos ir duomenų leidimo sąlygoms nustatyti, todėl paraiška yra grąžinta bendrovei taisyti. Agentūros teigimu, norint modernizuoti nuotekų valymo sistemą poveikio aplinkai vertinimas yra privalomas.

Tuo metu savivaldybė sako bendrovės paraiškoje įžvelgusi norą suklaidinti aplinkosaugininkus, nurodant neteisingus faktus.

„Grigeo Klaipėda“ siekia atnaujinti savo valymo įrenginius Dumpiuose, taip pat nutiesti naują nuotekų trasą, kuria dalinai apvalytos nuotekos būtų perduodamos „Klaipėdos vandeniui“.

„Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas, birželio pradžioje pristatęs sprendimus dėl ilgalaikio nuotekų valymo, sakė, kad planus ketinama įgyvendinti per pusmetį.

Šiuo metu „Grigeo Klaipėda“ ir „Klaipėdos vanduo“ bendradarbiauja pagal trumpalaikę birželio pradžioje pasirašytą sutartį, pagal kurią „Klaipėdos vanduo“ priima gamybines kartono gamybos bendrovės nuotekas.

„Klaipėdos vanduo“ nuo gegužės vidurio kelioms savaitėms buvo nustojęs priimti „Grigeo Klaipėdos“ nuotekas dėl per didelės jų taršos. Dėl šios priežasties „Grigeo Klaipėdos“ fabrikas neveikė nuo gegužės vidurio iki birželio 5 dienos.

„Grigeo Klaipėdai“ naudotis nuotekų valykla Dumpiuose naudotis taip pat negali dėl to, kad ji yra areštuota. Bendrovė Klaipėdos apygardos prokurorų prašė pakeisti šį sprendimą, tačiau prašymas buvo atmestas. Prokurorų sprendimą „Grigeo Klaipėda“ apskundė teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ALGIS

Ir taip visose srityse , visur tvyro vien BARDAKAS , TOKIŲ GAMYKLŲ VADOVUS KIŠTI Į KALĖJIMUS ILGAM , , BET GALIMAI KAI KAM LABAI ŠILTA , KAD TOKS B A R D A K Y N A S EGZISTUOJA .

ir vis tik...

Kurioje kameroje sėdi Pangonis?

To:ttt

Matyt nuotekas valyti reikėjo pradėti galvoti. Jau tada kai atsirado pati gamykla arba bent reikalavimai, kad nuotekos turi būti išvalomos iki tam tikrų reikalavimų, o ne dabar vaidinti kokie jie geri ir kaip juos dabar skriaudžia. Mano nuomone, jeigu leidai nevalytas nuotekas 20 metų, tai bent 20 metų tau niekas neleis valyti pačiam. Tada gal pradėtų galvoti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS