Asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentu tapo B. Markauskas | KaunoDiena.lt

ASOCIACIJOS „KLAIPĖDOS REGIONAS“ PREZIDENTU TAPO B. MARKAUSKAS

Šią savaitę asociacijos „Klaipėdos regionas“ visuotiniame narių susirinkime išrinktas naujas prezidentas. Juo tapo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, pakeitęs Palangos merą Šarūną Vaitkų.

Jau beveik dešimtmetį dirbanti asociacija vienija septynias regiono savivaldybes – Klaipėdą, Skuodą, Neringą, Kretingą, Palangą, Šilutę ir Klaipėdos rajoną.

Kaip praneša Klaipėdos rajono savivaldybė, per tą laikotarpį įgyvendintas ne vienas tarptautinis projektas, davęs nemažai naudos Klaipėdos regionui. Tai pagrindinis asociacijos tikslas – dirbti bendrai ir ieškoti kiekvienos savivaldybės stipriųjų pusių, kurios leistų regionui sparčiai vystytis.

Todėl buvo parengta Klaipėdos regiono specializacijos strategija. Kalbama ir apie užsienio investicijų pritraukimą, nes regionas yra patrauklus dėl šalia esančios jūros. Tokia asociacija, kuri vienija net kelias savivaldybes, yra vienintelė šalyje ir yra pristatoma kaip gerasis savivaldybių pavyzdys, kai dėmesys yra sutelktas ne į konkrečią savivaldybę, o  žiūrima plačiai į visą regioną, jo galimybes ir perspektyvas.

„O tos perspektyvos yra tikrai plačios. Pavyzdžiui, plėtojant turizmo srities galimybes ar kuriant vieningą viešojo transporto sistemą. Visi šie planai ir sumanymai turi tapti realybe, nes taip didinsime savo, kaip regiono, konkurencingumą ir pritrauksime ne tik daugiau turistų, bet ir suteiksime patogesnes paslaugas savo gyventojams“, – sako Klaipėdos rajono meras B. Markauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Stagnacija

Jau ima priminti gudija. Nepakeiciami?

O kas čia toki?

Kodėl apie juos niekad neteko girdėt? Matyt daug gero slaptai padarė..Sau ir valdžiagyviam iš Wilno :D

Pakrante

Tikras kolhozniku susivienijimas !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS