Atlydys pajūryje atnešė traumų | KaunoDiena.lt

ATLYDYS PAJŪRYJE ATNEŠĖ TRAUMŲ

Atlydys laimingai baigėsi ne visiems klaipėdiečiams. Miestiečiai paslydo, pargriuvo ir patyrė traumas. Gyventojai keikė ir patvinusias gatves, kiemus. Teko valyti užsikimšusius lietaus kanalizacijos šulinius.


 

Atlydys laimingai baigėsi ne visiems klaipėdiečiams. Miestiečiai paslydo, pargriuvo ir patyrė traumas. Gyventojai keikė ir patvinusias gatves, kiemus. Teko valyti užsikimšusius lietaus kanalizacijos šulinius.

Klaipėdos greitosios pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis tvirtino, kad iškvietimų dėl traumų nebuvo daug. Savaitgalį gauti pagalbos prašymai, kai žmonės paslydo, griuvo ir susižalojo. Iš per dvi paras gauta 250 iškvietimų.

Viena trauma buvo rimta. Žmogus patyrė galvos traumą. Kitų sužalojimai buvo lengvesni: sumušimai, kojų raiščių patempimai.

„Iškvietimų dėl traumų paslydus tikrai nebuvo daug. Gal žmonės savaitgalį mažai vaikščiojo, nors šeštadienį oras buvo gražus. Gal šiandien daugiau sulauksime“, – svarstė vadovas.

Dažniausiai paslydus yra patiriamos rankų traumos: sumušimai, lūžiai. Ypač dažnai susižeidžiamas riešas, nes žmonės krisdami jais atsiremia į žemę.

Taip pat dažni nugaros sumušimai, kojų traumos. Žmonės pasitempia kojų raiščius, patiria lūžius.

Paklaustas, kaip išvengti traumų, R. Juodviršis atsakė: „Reikia vaikščioti atsargiai“.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad ypač slidžios būna kai kurių prekybos centrų laiptų plytelės. Neretai žmonės susižaloja tik išėję iš laiptinės ir neįvertinę, kad yra labai slidu.

„Tą galiu pasakyti ir iš savo patirties. Išeini į lauką, atrodo, kad slidu nėra, o žengi žingsnį ir pargriūvi“, – tvirtino vyriausiasis gydytojas.

Prasidėjus atlydžiui, klaipėdiečiai skundėsi ir patvinusiomis gatvėmis, kiemais.

„Neįmanoma praeiti. Vandens iki nariukų. Anksčiau su dukra per dešimt minučių nueidavome į mokyklą, dabar trunkame dvigubai ilgiau. Ieškome, kaip pelkes praeiti“, – tvirtino moteris.

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės vadovas Matas Grikšas tvirtino, kad šiandien gavo du pranešimus apie užsikimšusias lietaus kanalizacijos šulinius.

Pirmiausia vandentiekininkai važiavo į Taikos ir Baltijos prospektų žiedinę sankryžą. Pranešta, kad tokios pat problemos kilo ir prie Birutės gatvės 19 namo.

„Ten dar važiuosime. Tad negaliu pasakyti, ar pranešimas pasitvirtins. Būna, kad grotelės užsikemša, nes į jas prikrenta šiukšlių. Apie tokius atvejus žmonės turėtų pranešti mums. Atvažiuosime ir išvalysime“, – patarė vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS