Atslūgus COVID-19, mokiniai nebetestuojami | KaunoDiena.lt

ATSLŪGUS COVID-19, MOKINIAI NEBETESTUOJAMI

Švietimo įstaigose profilaktinis testavimas dėl COVID-19 ligos nebevykdomas, tačiau kiekviena mokykla turės būti pasiruošusi nenumatytiems atvejams. Esant poreikiui, gali sugrįžti ir medicininės kaukės.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Arvydo Cesiulio, surengtame švietimo įstaigų vadovų pasitarime buvo kalbama apie prevencines priemones, kuriomis būtų siekiama apsaugoti vaikus ne tik nuo COVID-19, bet ir nuo kitų užkrečiamųjų ligų.

"Tai buvo tradicinis kasmetis pasitarimas, kai nubrėžiamos tam tikros bendro pobūdžio nuostatos vykstantiems mokslo metams. Pagrindinis pranešimas buvo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorės Jūratės Grubliauskienės, kuri išdėstė, kaip planuojama organizuoti vaikų sveikatos saugojimą, prevencines priemones dėl užkrečiamųjų ligų, ne tik dėl COVID-19", – pasakojo mero pavaduotojas.

Nors privalomo vaikų testavimo nebeliko, greitųjų antigenų testų turės kiekviena mokykla.

"Visuomenės sveikatos biuro specialistai įpareigoti tą dalyką užtikrinti. Atsiradus vienokiems ar kitokiems simptomams bus daromi testai, paskui, priklausomai nuo sudėtingumo lygio ar sveikatos būklės, tie klausimai bus sprendžiami ir kitu mastu. Kiekviena mokykla turės būti pasiruošusi įvairiems atvejams", – sakė vicemeras.

Viena pagrindinių apsisaugojimo nuo ligų priemonių – patalpų vėdinimas, bet, A.Cesiulio teigimu, neatmetamas ir kaukių dėvėjimas, srautų reguliavimas.

"Mokykla gali spręsti pati, kas jai svarbiausia ir reikalingiausia tikrinant vaikų sveikatą", – pabrėžė mero pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

man tai kelia smalsumą vienas klausimas - kaip prasidėjus ruskių karui su Ukraina stebuklingai išnyko didžiuliai susirgimai Covid'u? Lyg kas būtų jį išjungęs..Ir nepasakysi kad jo nebuvo ar jis buvo sugalvotas - žmonės tikrai sunkiai, masiškai sirgo ir mirė ,,autobusais" per parą(kitose valstybėse tūkstančiais) Tai kaip čia išeina? O gal tikrai kažkas konkrečiai jau gali pritaikyti tam tikrą platinimo ir pandemijos ,,vairavimo" metodą pasaulyje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS