Baltijos prospekto estakados darbai artėja prie finišo | KaunoDiena.lt

BALTIJOS PROSPEKTO ESTAKADOS DARBAI ARTĖJA PRIE FINIŠO

Daugiau nei penkerius metus besitęsiantys Baltijos prospekto estakados darbai artėja prie finišo. Apie 40 mln. eurų kainuojantis projektas turėtų būti užbaigtas kitą mėnesį. Nors darbai dar nėra baigti, jau teigiama, kad projektas pasiteisino – sumažėjo spūsčių, eismo įvykių.

Baltijos prospekto estakados statybos turėtų būti pabaigtos balandžio viduryje. Pasak Klaipėdos vicemero Algirdo Kamarausko, šiuo metu vyksta baigiamieji darbai.

„Baigiamos įrengti pėsčiųjų takų dangos, ženklinama kelio danga, įrengiami trūkstami kelio ženklai, likusios perdangos, kolonų, takų, važiuojamosios dalies apšvietimas. Visus šiuos darbus planuojama baigti iki balandžio 15 d.“, – tikino A. Kamarauskas.

Pasak vicemero, jau žinoma ir galutinė viso projekto kaina.

„Techninio projekto parengimas, vykdymo priežiūros, ekspertizės, techninės paslaugos, inžinerinių tinklų iškėlimai, apsaugojimai ir rekonstravimai bei patys rangos darbai siekia beveik 40 mln. eurų“, – patvirtino A. Kamarauskas.

Estakada buvo siekiama užtikrinti nenutrūkstamą eismą Baltijos prospektu rytų–vakarų kryptimi važiuojančiam transportui ir užtikrinti geresnę eismo kokybę šiauriniame bei vakariniame įvažose į žiedinę sankryžą piko metu.

„Jau dabar matome, kad estakados įrengimas užtikrina sklandesnį eismą. Palankių atsiliepimų girdime ir iš policijos pareigūnų, anot jų, spūsčių ir eismo įvykių sumažėjo. Ypač gerą rezultatą davė įrengtas turbo žiedas, bet galutinis rezultatas bus matomas, kai bus įgyvendintas kitas projektas – tilto virš geležinkelio rekonstrukcija Vilniaus plente. Šį projektą turėtų įgyvendinti įmonė „Via Lietuva“, – pasakojo vicemeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Vas

Belgijos tunelis po kan alų statomas už 11.5 mln. Tris jostos į viena ir į kita puse 2.5 km ilgio.

Saulius

Klaipedos mokykla25lm. estakada40ml.pralošta 40ml.kauno tulikas2ml.auksiniai kareiviu šaukštai,vogyste uz kuro cekius,ir tt ir pp.kas per valdzia? Visi vagia ir niekas uz tai neatsako,noriu paklausti kur mes einame? Ar tik gyvensime iš baudu ir draudimu,kiek dar siautes tie valdžios banditai?

Šlovė EU mažeja provincialumas

Čia ne sovietija čia lygis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS