Baltijos prospekto estakados statybai pavyko gauti papildomų pinigų | KaunoDiena.lt

BALTIJOS PROSPEKTO ESTAKADOS STATYBAI PAVYKO GAUTI PAPILDOMŲ PINIGŲ

Baltijos prospekto estakados statybos darbams tęsti pavyko gauti trūkstamų lėšų. Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas penktadienį paskelbė, kad Finansų ministerija skyrė prašomus 4 mln. eurų.

Dar šių metų pradžioje buvo kilę nesklandumų dėl estakadai skirtų lėšų paskirstymo, esą tąkart biudžetą teko gerokai apkarpyti.

Šių metų liepą meras sakė, kad trūksta maždaug 4,8 mln. eurų, kad darbai nesulėtėtų ir būtų užbaigti kiek įmanoma greičiau, telpant į numatytus grafikus.

Vakar savo „Facebook“ paskyroje V.Grubliauskas pranešė naujieną.

„Baltijos prospekto estakada – ko gero aktualiausias projektas ir labiausiai laukiamas miesto transporto infrastruktūros objektas, kurio įgyvendinimo eigą sekame visi kone užgniaužę kvapą. Džiugina sparčiai ir kokybiškai atliekami darbai, kurie įkvepia tikėjimui, kad jau ateinančiais metais sulauksime eksploatavimo pradžios. Už nuolatinį dėmesį bei dalykiškumą ir geranoriškumą noriu padėkoti pirmiausiai SM ministerijai, įtikinusiai ir radusiai sutarimą su FM ir suderinus bei skyrus 4 mln. eurų dar šiais metais, nes darbų sparta – įtikinama ir įkvepianti. Tad atsilikti ir vėluoti su apmokėjimu už atliktus darbus tiesiog nesolidu. Tikiuosi, kad ir 2023 metais šiam išskirtinės valstybinės svarbos objektui LRV dėmesys nesusilpnės ir jokios aplinkybės nesutrukdys visų mūsų lūkesčio išsipildymui būtent tais pačiais metais“, – rašė meras.

Baltijos prospekto, Šilutės plento ir Vilniaus plento žiedinėje sankryžoje statomos dvi estakados, kurios sujungs Vilniaus plentą su Baltijos prospektu, rekonstruojama Šilutės plento dalis nuo Dubysos gatvės iki pietinio įvažiavimo į prekybos centrą „Banginis“, sutvarkyta infrastruktūra.

Darbus planuojama baigti kitų metų pirmąjį pusmetį.

GALERIJA

  • Baltijos prospekto estakados statybai pavyko gauti papildomų pinigų
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ką čia

kaimiečiai tvarkosi kap sugeba tai ko jūs norit Svarbiausia saves neužmiršt posta išsaugot ir dar 12 metu vadovo kėdėj drybsot. Viskas sukuista tų šviesaforų tikrai jau nesveikai net normalius eismo žiedus nuėmė tai dabr kamšty stovėdams puse filmo youtubėj gali pažiūrėt. Daro tik kad veiksmas būtų ir kad pasigirt darymu o kad paskui h uinia išeina kap Danės skvere tai neidomu niekam

Kaziux

Neabejoju, kad Klaipėda pagal šviesoforus pirmauja Europoje. Jeigu visus išdėstyti tiesiojoje tai vidutiniškai kas 200 metrų. Stovim, teršiam, kvėpuojam,"kaifuojam".

Ignui

NX man Palanga kai pro langa Smiltyne matau:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS