Banglentininkų Kalėdos – jūroje | KaunoDiena.lt

BANGLENTININKŲ KALĖDOS – JŪROJE

Banglentininkų bendruomenė artėjančių švenčių proga vėl susitiko jūroje. Susirinkę prie Šiaurinio molo krantinės Melnragėje ekstremalai, apsivilkę specialiais kostiumais, skriejo bangomis.

Šalčio nebijantys jūros mylėtojai savaitgalį praleido smagiai – džiugino tiek oras, tiek pakili susirinkusiųjų nuotaika.

Pasak viešosios įstaigos "Banglentė" įkūrėjo Tomo Ūkso, renginyje noriai dalyvavo banglentininkų bendruomenės atstovai.

"Susirinko daugelis klubo narių, organizavome kalėdinį plaukimą. Lepino geras oras, geros bangos. Kadangi šalta, buvome pasiėmę pirtį ant ratukų, kad galėtume pasišildyti išlipę iš jūros. Taip banglentininkų klubo bendruomenė atšventė artėjančias šventes. Dalyvavo žmonės, kurie nebijo šalto vandens ir žiemą lenda į jūrą", – teigė T. Ūksas.

Dalyvavo žmonės, kurie nebijo šalto vandens ir žiemą lenda į jūrą.

Kaip pavyksta tokiu šaltu oru prisitaikyti prie ledinio vandens? Anot įstaigos vadovo, padeda kostiumas, kuris vandenyje leidžia išbūti bet kokiomis oro sąlygomis. Tad šąla tik veidas, visos kitos kūno dalys – apsaugotos.

Plaukioti patariama nuo pusvalandžio iki pusantros valandos.

Toks šventinis renginys organizuojamas ne vienerius metus. Į jį susirenka tik vyresni klubo nariai, kadangi vaikams išbūti lediniame vandenyje – per sudėtinga.

"Vaikams nerekomenduojame. Vienas jaunuolių, kuris turi geresnį žieminį kostiumą, dalyvavo, bet plaukiojo tik pusvalandį", – pasakojo T. Ūksas.

Kitomis dienomis banglentininkai taip pat leidžiasi į jūrą, esant palankiems orams ir didesnėms bangoms. Kartais atvyksta pasiplaukioti dviese ar trise.

"Bangos turi būti iki metro dydžio, stovint ant banglentės – iki pažasties. Tokios bangos pačios linksmiausios, maloniausios. Šįkart jas pavyko pagauti, kaip tik tokios ir buvo", – sakė pašnekovas.

Jauniesiems banglentininkams treniruotės šiuo metu irgi vyksta – baseine ir sporto salėje. Baseine vaikams primenama plaukimo technika, mokoma ištvermės, o sporto salėje vyksta fizinis parengimas, daromi balansiniai pratimai.

Žadama, kad į jūrą vaikai su banglentėmis galės sugrįžti tik pavasarį, veikiausiai jau balandį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS