Bastionų gatvės tiltui – žalia šviesa | KaunoDiena.lt

BASTIONŲ GATVĖS TILTUI – ŽALIA ŠVIESA

Planai iki 2019-ųjų nutiesti naują tiltą per Danės upę pajudėjo iš sąstingio. Praėjusių metų pabaigoje buvo apskųstas atviras tarptautinis Bastionų gatvės tilto projektavimo konkursas, todėl darbai sustojo. Neseniai laikinosios apsaugos priemonės buvo panaikintos.

Planai iki 2019-ųjų nutiesti naują tiltą per Danės upę pajudėjo iš sąstingio. Praėjusių metų pabaigoje buvo apskųstas atviras tarptautinis Bastionų gatvės tilto projektavimo konkursas, todėl darbai sustojo. Neseniai laikinosios apsaugos priemonės buvo panaikintos.

Pernai gruodį turėjęs baigtis atviras tarptautinis Bastionų gatvės ir tilto per Danės upę projektavimo konkursas anuomet susidūrė su kliūtimis ir jo vykdymas buvo atidėtas.

Konkurso dalyviai apskundė savivaldybės keliamus reikalavimus ir, pritaikius laikinąsias apsaugos priemones, konkursas buvo sustabdytas.

Nepatenkintiems veikėjams neįtiko savivaldybės iškeltas kvalifikacinis reikalavimas, nurodantis, jog ieškoma projektuotojų, kurie per paskutinius septynerius metus yra suprojektavę naują tiltą.

Tokį kriterijų, tikino savivalda, nuspręsta pasirinkti todėl, kad siekiama išrinkti su naujomis tokių statinių projektavimo tendencijomis susipažinusį bei šviežios patirties turintį nugalėtoją.

Šiomis dienomis savivaldybę pasiekė optimistinės žinios – projektavimo konkursas vyksta toliau.

"Laikinosios apsaugos priemonės yra panaikintos. Esame nusiteikę pozityviai", – užtikrino Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Pašnekovo teigimu, visi susidomėjusieji galimybe projektuoti naująjį tiltą ir gatvę savo pasiūlymus jau pateikė. Šiuo metu vyksta jų kvalifikacinis vertinimas.

Maždaug per mėnesį planuojama išrinkti konkurso nugalėtoją, tada būtų pasirašyta nauja sutartis.

Planuojama, kad techniniam projektui parengti prireiks pusantrų arba dvejų metų. Vėliau bus imamasi ieškoti statybininkų. Tiltas ir naujas gatvės ruožas, jeigu vėl nebus sutrukdyta, turėtų būti pastatytas 2019-aisiais.

Pirminiais duomenimis, šis projektas atsieis apie 8 mln. eurų. Lėšų projektui įgyvendinti planuojama gauti iš ES.

Tiesiant minėta kelio ruožą bei statant tiltą reikės paaukoti ir vieną Bangų gatvės gyvenamųjų namų.

Pašnekovo teigimu, rūpinamasi ne tik projekto procedūromis, bet ir turto perėmimo valstybės reikmėms klausimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Memellander

Tiltas šioje vietoje nereikalingas,kadangi užsikiš nuo transporto Bangų ir Dangės gatvės ,o seno devynioliktame amžiuje statyto pastato griauti negalima .Jei bus uždaromas transporto srautas Tiltų gatve tai MEMELIO senamiestis užmigs amžiams .

butinai

Tiltas reikalingas ir ko greiciau statykit

idiotai

kam reiikalingas tiltas, kuris ves į niekur?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS