Benamiai jau veržiasi į policiją | KaunoDiena.lt

BENAMIAI JAU VERŽIASI Į POLICIJĄ

Į ištuštėjusį buvusį Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) jau dairosi benamiai. Ketvirtadienį policijos atstovai išjungs šildymą ir užrakins buvusio kalėjimo bei teismo pastatą.


 

Į ištuštėjusį buvusį Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) jau dairosi benamiai. Ketvirtadienį policijos atstovai išjungs šildymą ir užrakins buvusio kalėjimo bei teismo pastatą.

Paskutiniai išvyks areštuotieji

Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojai iš Jūros gatvės 1-uoju numeriu pažymėto statinio išsikėlė antradienį vakare. Dieną darbininkai lupo iš sienos radijo ryšio anteną, kuri paskutiniojo remonto metu buvo paslėpta po pakabinamomis lubomis.

Budėtojai dėjo į dėžes savo daiktus ir vežėsi juos į Kauno gatvėje jau veikiantį VPK.

Paskutiniai žmonės iš Jūros gatvėje esančio policijos pastato ketina išvažiuoti šiandien. Tai bus areštinės darbuotojai bei įnamiai.

Antradienį vakare konvojaus pareigūnai išgabeno į įkalinimo įstaigas sulaikytuosius bei teisiamuosius, mat paskutinę metų dieną teismo posėdžių, kuriuose dalyvaus suimti asmenys, nenumatoma.

Trečiadienį Viešojo saugumo būrio policininkai atveš kelis asmenis iš tardymo izoliatoriaus, kelis asmenis jie ir išsiveš. Tada paaiškės, kiek sulaikytų, suimtų bei bausmę atliekančių žmonių bus laikomi uostamiesčio areštinėje.

"Bandome strateguoti, kaip juos gabensime į Kauno gatvę. Dabar sunku pasakyti, kiek asmenų sutiks Naujuosius metus naujojo komisariato areštinėje. Kol kas galime tik spėti, jog jų bus apie 30. Nežinia, kokių staigmenų pateiks naujametė naktis", – kalbėjo Klaipėdos AVPK Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga.

Valkatos laukia būsto

Policijos pastatų eksploatavimu besirūpinantis Logistikos skyriaus vyriausiasis specialistas Egidijus Kasperavičius patikino, kad gruodžio 31 d. Jūros gatvėje nebeliks nė vieno žmogaus.

Iš šildymo sistemos bus išleistas vanduo, visos sistemos užsandarintos, pastatas baigs dar vieną savo gyvavimo etapą. Čia yra veikęs kalėjimas bei teismas, jūrinių organizacijų bendrabučiai bei policija.

"Pasirašysime perdavimo aktą, užrakinsiu pasatą ir tą pačią sekundę raktus atiduosiu Turto banko darbuotojui. Toliau pastato likimas ir visi su juo susiję rūpesčiai bus jo rankose", – kalbėjo E.Kasperavičius.

Vien šio pastato šildymas kiekvieną mėnesį policijai kainuodavo apie 3 tūkst. eurų.

Dar XIX a. pabaigoje pastatyto teismo bei kalėjimo komplekso bei greta pristatytų garažų laukia pardavimas aukcione.

Pirmasis aukcionas, kuriame tikėtasi parduoti didelį buvusį VPK pastatą ir garažus prie jo, neįvyko. Pradinė šio komplekso kaina 2,168 mln. eurų.

Tikėtina, kad pastato vertė netrukus gerokai sumažės ne tik todėl, kad neatsiras norinčių jį pirkti. Mat jau dabar benamiai policininkų klausinėja, kada šie paliks tą didžiulį namą. Jeigu savų namų neturintys valkatos įsilauš į buvusį policijos komisariatą, čia kils gaisrų, naujieji įnamiai jį apdergs ir nuniokos.

Buvusį morgą jau pardavė

Turto banko Nekilnojamojo turto departamento direktorius Dainius Juozėnas atskleidė, kad šalia buvusio VPK pastato esantis raudonų plytų namukas, kuriame pastaruoju metu dirbo Vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai, o senais laikais veikė morgas, jau parduotas.

Jį įsigijo kažkoks šilutiškis, sumokėjęs 63,6 tūkst. eurų. Namas neturi šildymo, o visos jo komunikacijos yra sujungtos su didžiuoju Jūros gatvės 1-uoju namu.

Turto bankas nusiteikęs parduoti visus anksčiau uostamiesčio policijai priklausiusius statinius.

Pirmasis Taikos prospekte šalia "Akropolio" buvusio Migracijos tarnybos bei komisariato nuovados pastato aukcionas, įvykęs gruodžio 16 d., buvo sėkmingas.

Šis patogioje vietoje esantis statinys parduotas už 1,620 mln. eurų. Pirkėjas neskelbiamas, tad kol kas nežinoma, kokie pokyčiai laukia ir statinio.

Keli kiti buvę policijos pastatai, kuriuos pareigūnai paliko šių metų rudenį, dar nėra įtraukti į parduodamųjų sąrašus.

GALERIJA

  • Policijos budėtojai antradienį Jūros gatvėje dirbo paskutinę dieną.
  • Benamiai jau veržiasi į policiją
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zekas

Manau net valkatoms bus zapadlo mentinej gyventi :)

Janina

Įdomu ,koks valkatų skaičius per 25m dėl socialinių išmokų ,nes jei rimčiau pamąsčius - Policijai ne menkesnis pavojus ,nei gyventojams. Jei po socialinių išmokų daugiadienės,tai tokiems išmokas reikia nutraukti.

Klaipėdskas

Tai kodėl tie pastatai nėra čia įtraukti ? http://kmsa.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=88a5514e62b0432fa885c5000dc24ad0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS