Benamiams griežtos taisyklės netinka | KaunoDiena.lt

BENAMIAMS GRIEŽTOS TAISYKLĖS NETINKA

Atokiuose miesto vietose gūžtas nuolat susirenčia ir ten įsikuria asocialūs asmenys. Kai vienas landynes savivaldybės atstovai išardo, vargetos naujus sąvartynus sukuria kitur. Nors uostamiestyje ir veikia nakvynės namai, tačiau dalis benamių jų paslaugų dažniausiai atsisako ir toliau valkatauja.

Landynėse įsikūrusius benamius aptikę Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai juos nukreipia į nakvynės namus, tačiau, pasak savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio, nedaugelis pasinaudoja šia paslauga.

„Atvykę į vietą ir radę asocialų asmenį, suteikiame jam visą informaciją apie nakvynės namus, duodame skrajutes, paaiškiname, kur jam reikėtų nueiti, kokią pagalbą ten gali gauti, bet dažniausiai jie jau žino apie tą vietą ir ten neina“, – aiškino M. Poimanskis.

Kaip teigė M. Poimanskis, priverstinai nuvežti žmogaus negalima, o nakvynės namuose galiojančios taisyklės ne visada tinka kitaip gyventi pripratusiems asmenims.

Alma Kontrimaitė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Mes negalime prievarta žmogaus pasodinti į mašiną ir nuvežti į nakvynės namus, asocialūs žmonės turi tokias pačias teises, kaip ir visi, todėl jų laisvės riboti tikrai negalime, o nakvynės namuose jie nepasilieka, nes ten yra tam tikros taisyklės, kurios jiems netinka“, – teigė skyriaus vedėjas.

Klaipėdos nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė patvirtino, kad įstaigos taisyklės yra griežtos.

Mūsų taisyklės griežtos dėl to, kad būtų palaikoma tvarka.

„Mūsų taisyklės griežtos dėl to, kad būtų palaikoma tvarka, pavyzdžiui, nakvynės namų paslauga gali naudotis tik blaivūs asmenys, bet neblaiviems gali būti suteikta ir kita, vadinamoji saugios nakvynės paslauga“, – dėstė direktorė.

Nors dalis benamių atsisako suteikiamų paslaugų, tačiau A. Kontrimaitė teigė, kad pernai įstaiga pradėjo teikti didesnį spektrą paslaugų ir ne tik nakvynės, todėl ir besikreipiančiųjų netrūksta.

„Dabar teikiame ne tik nakvynę ar apgyvendinimą, bet ir intensyvią krizių įveikimo pagalbą, dirbame su iš įkalinimo grįžusiais asmenimis ir smurtautojais. Kartais reikia nuvažiuoti kartu su žmogumi, padėti jam sutvarkyti dokumentus, kad gautų socialines išmokas, ar padėti susitvarkyti iškilusias sveikatos problemas, todėl asmenų, kuriems reikia pagalbos, netrūksta“, – aiškino A. Kontrimaitė.

GALERIJA

  • Benamiams griežtos taisyklės netinka
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Absurdas

Visi rėkia "žmogaus teisės, žmogaus teisės". Įdomu, o kieno teisės svarbesnės - valkatos ar padoraus žmogaus? Jeigu nerūkančio teisės yra viršesnės, tai kodėl asocialai turi pranašumų prieš kitus ar bent jau lygūs?

Paslikas

Štai jie ir yra tikrieji suverenai bei skiepo priešininkai .Nakvynės namai=====kal4jimas . Nemokami skiepai----nuodas .Socialinė darbuotoja------šnipė įkyrioji. Valdžia , nelįsk į jų nepakartojamą asmeninį gyvenimą. Bet jeigu įpiltum .............

Anonimas

GEROVĖS VALSTYBĖ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS