Bendrovės „Ekonovus“ vadovą – ant kilimėlio | KaunoDiena.lt

BENDROVĖS „EKONOVUS“ VADOVĄ – ANT KILIMĖLIO

Leistinus sandėliuoti atliekų kiekius gerokai viršijusi ir už tai ne kartą bausta įmonė "Ekonovus" iš miesto išsikels iki rudens. Tai bendrovės vadovas dar kartą patvirtino susitikime su Klaipėdos meru.

Šiukšlių skandalas kilo pernai, vienam klaipėdiečiui visai atsitiktinai užfiksavus tiksinčią užkrato bombą šalia atliekų tvarkymo bendrovės "Ekonovus" padalinio Liepų gatvėje.

Situacija pradėjo domėtis aplinkosaugininkai, miesto valdžia, Aplinkos ministerija.

Už pažeidimą atsakingam asmeniui skirta 150 eurų administracinė nuobauda, o Vilniuje registruotai įmonei – 3 tūkst. eurų bauda.

Šį pavasarį situacija vėl pasikartojo.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos inspektoriai neplaninio patikrinimo metu nustatė, kad Liepų g. 85A įsikūrusi įmonė viršijo didžiausius vienu metu leidžiamus laikyti atliekų kiekius, taip pat konstatuota, kad plastiko bei popieriaus atliekos patenka ir į šalia esančias teritorijas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas laikėsi pozicijos, kad žalingą įtaką miestiečių gyvenimo kokybei darantys verslininkai turėtų kuo greičiau išsikraustyti iš miesto.

Situacija: šiuo metu įmonė nuomojamoje teritorijoje Liepų gatvėje sandėliuoja akivaizdžiai mažiau atliekų. (Vytauto Petriko nuotr.)

Kad tokie planai neliktų tik pažadais, meras paprašė įmonės vadovų informuoti jį apie vykstantį išsikėlimo procesą. Tai trečiadienį ir padarė bendrovės "Ekonovus" generalinis direktorius Romas Draskinis.

Pašnekovas teigė, kad bendrovės veikla iki rudens bus perkelta kitur, tam numatytos kelios vietos Klaipėdos regione.

"Šiuo metu deriname leidimus. Kai bus gautas leidimas, pasirinksime geriausią variantą. Iš Klaipėdos miesto mes išsikelsime rudenį. Įmonė rūšiavimo paslaugų neatlikinės miesto teritorijoje", – tvirtino R. Draskinis.

Jis patikino, kad šiuo metu nuomojama teritorija Liepų gatvėje yra sutvarkyta.

Vytauto Petriko nuotr.

Esą bendrovė miesto centre sandėliuoja tik tiek antrinių žaliavų, kiek jai yra leidžiama. Be to, bendrovės veikla nuolat stebima aplinkosaugninikų.

"Kiekvieną savaitę reguliariai sulaukiame inspektorių dėmesio, atvažiuoja, tikrina, net ir vakar (antradienį – I.L.) visi buvo atvykę. Ir viskas yra gerai", – pridūrė pašnekovas.

"Generalinis direktorius iš manęs išgirdo principingą miesto poziciją, kad tokio pobūdžio veikla iš miesto teritorijos ir ypač – centrinės dalies turi būti iškelta. Dėl to jokių diskusijų negali būti. Klausimas vienas – kad tai padarytų, kiek įmanoma greičiau. Belieka tikėtis, kad ruduo neužsitęs", – komentavo V. Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

to Dorothy Quick

Listen to the African camel, SHUT UP!

Lygtai kas pasikeis?

Miestiečiai eina pas merą. Su savo problemom. Meras kviečia visokius neryškius, bet aiškiai veikiančius prieš viešą interesą, veikėjus. Kad išsakyti miesto problemas. Netgi, kaip žinome, kreipiasi į prokuratūrą, kuri jo kreipimasi atmeta..Visų tų veiksmų rezultatas vienas - NULIS. Sėkmės toliau rengiant niekam nereikalingus, parodomuosius spektaklius runkeliams

Dorothy Quick

ŠiuO metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.WorkLinks3.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS