Per bernvakarį – šuolis nuo Palangos tilto | KaunoDiena.lt

PER BERNVAKARĮ – ŠUOLIS NUO PALANGOS TILTO

Palangoje bernvakarį šventęs latvis ryžosi neįprastam iššūkiui – šuoliui nuo tilto į jūrą. Neblaivus vyras perduotas policijai.

Incidentas ant Palangos tilto įvyko šeštadienio vakarą apie 20.45 val. Nuo tilto nušokusį ekstremalą iš vandens teko traukti paplūdimyje budintiems gelbėtojams. Vyras buvo perduotas policijos pareigūnams.

Pasak Palangos gelbėtojų vadovo Jono Pirožniko, latvis iš pažiūros buvo girtas. Kurorte jis šventė bernvakarį ir susilažino su draugais, kad nušoks nuo tilto.

Šiemet tai ne pirmas toks ekstremalas. Tradicija šokinėti nuo tilto į jūrą kurorte išlieka gaji.

Ilgąjį Joninių savaitgalį kurorto gelbėtojams teko traukti kitą poilsiautoją, kuris nušoko nuo tilto. Jis taip pat perduotas policijos pareigūnams.

„Kad nuo tilto šokinėtų blaivūs žmonės, dar nieko. Tačiau visi šie „ekstremalai“ būna įkaušę ir nušokę skęsta“, – tvirtino kurorto gelbėtojų vadovas.

Priemonių, kaip sudrausminti tokius ekstremalus, nėra.

„Ką darysi, jei „kaušai“ neturi proto. Susilažino dėl mergos ar dar kokios nesąmonės ir šokinėja. Tiltu vaikščioti juk neuždrausi“, – teigė J. Pirožnikas.

Šiemet jūroje dar nenuskendo nė vienas žmogus. Kurorto gelbėtojai išgelbėjo šešis poilsiautojus, pakliuvusius į nelaimę jūroje. Penkiems iš jų pagalba suteikta ilgąjį Joninių savaitgalį.

Tačiau J. Pirožnikas atkreipė dėmesį, kad šalies statistika liūdna.

„Šiemet Lietuvos vandens telkiniuose jau nuskendo apie 80 žmonių. Dvigubai daugiau nei ankstesniais metais. 90 proc. skęstančių yra neblaivūs. Žmonės elgiasi labai neatsakingai“, – pabrėžė vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Palongou

Ne veltui sakoma - "zirga galva"...

melina

prikabinkit daug reklamu ant tilto.nuo tilto soki 1000 litu.gal kausai nesoks

pijokas

o kam juos gelbet? durniu ir taip daug priviso...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS