Botanikos sodo vadovė traukiasi iš posto | KaunoDiena.lt

BOTANIKOS SODO VADOVĖ TRAUKIASI IŠ POSTO

Klaipėdos universiteto Botanikos sodo administracijoje bręsta permainos.

Sodo direktorės postą palieka ilgametė jo vadovė Ona Rūta Žadeikienė. Moteris pasirinko užtarnautą poilsį. Vietoj jos šias pareigas eis mokslininkas iš Šiaulių.

"Teisybė, palieku Botanikos sodą, išeinu į užtarnautą poilsį. Man šiemet sukanka 70 metų, nutariau, kad reikia užleisti vietą jaunesniems. Jei būčiau dar bent 10 metų jaunesnė, būčiau daug ką nuveikusi, bet dabar noriu pailsėti ir pabūti ponia, nors man daugelis sakė, kad mano darbas ir yra poilsis, nes mes rojuje dirbame, bet sveikatos tiek nebėra", – sakė O.R.Žadeikienė, Botanikos sodui vadovaujanti 17 metų.

Ilgametė direktorė savo postą ketina palikti šių metų rugsėjo 1-ąją. Nepatvirtintais duomenimis, Botanikos sodui veikiausiai vadovaus botanikas iš Šiaulių, kuriam teks tęsti pradėtus darbus.

"Sodas prasidėjo nuo šiukšlyno. Toje vietoje, kur dabar yra gėlynai, buvo atmatos, mėšlas, šiukšlės. Tokią vietą būsimam Botanikos sodui gavo Klaipėdos universitetas. Tik labai gerai, kad tas šiukšlynas buvo itin gražioje vietoje – Danės upės vingyje. Pradėjome nuo nulio, o šiandien turime 40 tūkst. augalų. Užsiauginome keturias kolekcijas – spygliuočių, lapuočių, žolinių ir vaistinių-prieskoninių. Ši, beje, viena didžiausių Lietuvoje", – vardijo O.R.Žadeikienė.

Botanikos sodą pernai aplankė apie 20 tūkst. lankytojų – įvairios ekskursijos, pavieniai žmonės, net jaunavedžiai pamėgo šį gražų gamtos kampelį savo tuoktuvėms. Šiam sodui – tik 20 metų, tačiau esą jis gali lygintis ir su tais, kurie Lietuvoje gyvuoja ir po kelis šimtus metų.

"Širdyje yra virpuliukas, kad tenka palikti savo kūrinį, bet išeinu pakelta galva, prisidėjau prie šio grožio sukūrimo. Tikiuosi, kad sodas klestės dar ilgai", – vylėsi O.R.Žadeikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

skaitytoja

aciu Direktorei ir jos vadovaujamam kolektyvui uz sukurta nuostabia vieta miestelenams,,,sekmes ir sweikatos Direktorei

darbuotoja

Labai gaila, kad ši puiki specialistė ir labai geras žmogus išeina iš darbo. Manau, kad jos universitetas tinkamai ir deramai neįvertino. Jos darbai verti apdovanojimo. O jai nesuteiktas net profesorės vardas.

ale

Ir vėl Šiaulių universiteto mokslininką kviečiamės vadovaujančioms pareigoms į Klaipėdą, kodėl savų neturim ar savais nebe pasitikim. Universitetą užvaldė Razbadauskas ir buria sau lojalius žmones, ruošia sau rektoriaus kėdę matyt...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS