Brangus pirkinys padės gelbėti gyvybes | KaunoDiena.lt

BRANGUS PIRKINYS PADĖS GELBĖTI GYVYBES

Palangos gelbėtojai išleido nemažą sumą ir įsigijo vieną greičiausių pasaulyje vandens motociklų. Jis leis skęstantį žmogų pasiekti per kelias minutes.

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas pasidalijo džiaugsminga žinia – pajūrį jau pasiekė naujausias "Yamaha" markės vandens motociklas.

"Tokiu motociklu buvo laimėtas pasaulio čempionatas. Jis gali vandenyje išvystyti iki 140 kilometrų per valandą greitį ir yra labai stabilus net plaukiant per bangas. Kai žmogus skęsta, brangi kiekviena sekundė, todėl mes tikimės, kad šis pirkinys padės išsaugoti ne vieną gyvybę", – pirkiniu džiaugėsi gelbėtojų vadas.

Puikiais laikomi vandens motociklai iki šiol išvystydavo maksimalų greitį iki 110 kilometrų per valandą. Ištikus nelaimei, svarbu nedelsti ir kaip įmanoma greičiau pasiekti skęstantį žmogų.

Tokiu motociklu buvo laimėtas pasaulio čempionatas.

Motociklas kainavo 25 tūkst. eurų. Pasak J.Pirožniko, tai kur kas mažesnė kaina, nei buvo galima tikėtis. Pavyko gauti nemažą nuolaidą.

Motociklo pardavimu besirūpinęs atstovas susisiekė su gamintojais ir jie įdiegė tam tikrų patobulinimų, kurie leis jūroje išvystyti maksimalų greitį ir plaukti nesibaiminant apvirsti.

Gelbėtojai tikino, kad ruošiasi įmontuoti į motociklą signalizaciją ir ketina pasirūpinti tinkama brangaus pirkinio apsauga.

Naujasis vandens motociklas bus laikomas prie centrinės Palangos gelbėjimo stoties paruoštas bet kurią akimirką skubėti į nelaimės vietą nuo Nemirsetos iki pat valstybės sienos su Latvija.

Palangos gelbėtojai neretai skuba į pagalbą ir ne oficialiuose paplūdimiuose skęstantiems žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Respect žmogui kad žiuri ne tik saves (y)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS