Burinis laivas plukdys vainikus jūrai ir jūrininkams | KaunoDiena.lt

BURINIS LAIVAS PLUKDYS VAINIKUS JŪRAI IR JŪRININKAMS

  • 0

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama 56-oji Jūros šventė  tęsia gražiausias, nuo pirmosios šventės išlikusias jūrines tradicijas. Tarp jų - jūrininkų pagerbimo ceremonija, kurioje kasmet pagerbiami žuvusieji jūroje, visi savo darbais ir žygiais garsinę Lietuvą, kūrę jūrines tradicijas ir jūrinės valstybės pamatus, puoselėjantys mūsų šalies jūreivystės istoriją.

Šiemet, kaip eilę metų, antrąją Jūros šventės dieną, liepos 25-ąją, šeštadienį, laivai ir laiveliai 12 val. atsišvartuos nuo krantinių ir rikiuosis į bendrą laivų koloną, kurią ves Karinių jūrų pajėgų laivas „Kuršis“. Laivų kolona plauks 3-4 km nuo uosto vartų į atvirą jūrą vakarų kryptimi, toliau pasisuks į šiaurę ir dar 3 km plauks iki vietos. 13.00 val., vienu metu, iš visų laivų gėles ir vainikai bus nuleisti į vandenį.

Du karinių jūrų pajėgų laivai „Kuršis“ ir „Šakiai“ bei burlaivis „Eldorado“ plukdys aukščiausius šalies vadovus, kitus oficialius asmenis ir Jūros šventės rėmėjus.

„Smiltynės perkėlos“ keltas „Kintai“ lydės visą laivų rikiuotę iki jūros vartų. Juo galės plaukti visi norintys klaipėdiečiai ir miesto svečiai nemokamai. Keltas „Kintai“ nuo 12.00 val. iki 12.20 val. lauks keleivių Šiaurinio rago prieplaukoje.

 Nebijančius jūros bangų supimo ir norinčius plaukti bendroje laivų rikiuotėje į vainikų nuleidimo vietą atviroje jūroje, nemokamai plukdys Mažųjų laivų savininkų asociacijos pramoginiai laiveliai. Jie keleivių lauks išsirikiavę nuo pėsčiųjų tilto palei Danės krantinę Šiauriniame rage. Pirmenybė teikiama keleiviams su gėlėmis.

Pagerbti žuvusius jūroje šiemet iš Klaipėdos uosto išplauks 29 laivų rikiuotė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS