Būsimiems studentams Klaipėdoje – studijų gairės | KaunoDiena.lt

BŪSIMIEMS STUDENTAMS KLAIPĖDOJE – STUDIJŲ GAIRĖS

„Švyturio“ arenoje vyko jau aštuntus metus organizuojama studijų mugė „Studijų regata 2023“. Daugiau nei 20 aukštųjų mokyklų, kolegijų, mokymo centrų supažindino jaunuosius klaipėdiečius su bakalauro ir magistro studijų galimybėmis.

Mugėje dalyvavo 24 mokyklos iš Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus ir per pusę tūkstančio būsimų studentų.

Jaunuoliai turėjo progą gyvai pasikalbėti su mokymo įstaigų atstovais, užduoti rūpimus klausimus apie studijų skirtumus, naujoves, sužinoti, kokias pasirinktas studijas pabaigus būtų lengva rasti darbo vietą.

Pasak vienos mokyklos atstovų, itin trūksta specialistų psichologijos srityje. Vis mažiau studentų renkasi ir meno krypties studijas. Daugiau dėmesio susilaukia technologijų, robotikos, chemijos mokslai.

Šioje mugėje įvairių sričių ekspertai skaitė pranešimus apie galimybes ne tik mokytis, bet ir gyventi bei dirbti uostamiestyje.

Mugės pradžioje moksleiviai buvo kviečiami dalyvauti ir atsakyti į pateiktus klausimus, už teisingai atsakytus gavo dovanų – kuprinę arba suvenyrą su mokyklos atributika.

Ginklai: jaunuoliai domėjosi savanorystės arba darbo perspektyvomis kariuomenėje./ Vytauto Liaudanskio nuotr.

Itin daug jaunuolių dėmesio sulaukė stendai. Čia pat buvo galima nusifotografuoti, užtaisyti parodomąjį ginklą, tapyti, dalyvauti masaže, apsilankyti mobilioje laboratorijoje, kurioje buvo galima sužinoti savo svorį ir kitus kūno duomenis.

Apsilankyti mugėje buvo kviečiami ne tik moksleiviai, bet ir pedagogai. Mokytojams skirta atskira zona, kurioje vyko paskaitos apie ateities lyderių ugdymą bei kompetencijų kėlimo galimybes.

Pedagogams buvo organizuojamas seminaras apie mokytojo vaidmenį įtraukties kontekste. Jį išklausę gavo kvalifikacijos kėlimo pažymėjimą.

Studijų mugė užsibaigė atlikėjo Gabrieliaus Vagelio koncertu.

GALERIJA

  • Būsimiems studentams Klaipėdoje – studijų gairės
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

atrinks visus savus titovininkus o memeli prijungs prie kiunsbergo kol doiciai neatsieme ir bus dar 1 putiovskaja gubernija polonija irgi nesnaudzia /gerosvalios/ panienka jau valdo /nasewilno/ ir cia Nakas bejegis savo humoru ir be Tutkaus cia jau neapseisi ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS