Danės skveras – lyg šunų aikštelė | KaunoDiena.lt

DANĖS SKVERAS – LYG ŠUNŲ AIKŠTELĖ

Danės skveras vėl niokojamas. Ne tik vandalų, bet ir pačių miestiečių, kurie vis dažniau šią erdvę paverčia šunų dresavimo vieta.

Atsakymo, kaip tokius piliečius sudrausminti, kol kas nerandama, tačiau priemonių pamažu imamasi – nuo šiol Danės skvere vakarais aktyviau patruliuoja policijos pareigūnai.

Vasarą vykstant įvairioms šventėms, praeiviai pastebi suniokotą turtą – išpaišytus suoliukus, sudužusius apšvietimo žibintus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko teigimu, kai kurie klaipėdiečiai vaikų žaidimų aikštelėse net dresuoja savo keturkojus.

Sunku suprasti, ką galvoja suaugę žmonės, savo šunis dresuojantys vaikų žaidimų aikštelėse.

„Sunku suprasti, ką galvoja suaugę žmonės, savo šunis dresuojantys vaikų žaidimų aikštelėse. Ir tai vyksta ne tik Danės skvere, bet ir kitose viešose miesto vietose. Štai Skulptūrų parko atvėrimo visuomenei dieną naujojoje vaikų žaidimų aikštelėje ilsėjosi miesto svečiai su dideliu šunimi. Kokie bebūtų išauklėti augintiniai, turime suprasti, kad dėl vaikų saugumo įrengta lieta danga yra jautri gyvūnų nagams“, – pažymėjo A. Žukas.

Jis taip pat sakė, kad stiklo apšvietimo kubus Danės skvere Miesto tvarkymo skyrius keitė net tris kartus. Vienas šviestuvas kainavo 286,6 euro, tad padaryta žala siekia beveik 900 eurų.

„Ir tokių atvejų, kai piktybiškai gadinamas turtas, vis dar pasitaiko. Kai kuriems žmonėms trūksta sąmoningumo, juk atkurti buvusią tvarką kainuoja – už tai sumokama miesto biudžeto, vadinasi, visų mūsų pinigais, kurie galėtų būti panaudoti kitoms svarbioms reikmėms. Atsakymo, kaip sudrausminti piktavalius, tyčia niokojančius miesto turtą, reikia kuo greičiau. Savivaldybė nuolat ieško sprendimų. Manau, kad sutelkę jėgas su policija ir kitomis institucijomis, pajėgsime juos rasti“, – vylėsi A. Žukas.

Praėjusią savaitę vyko susitikimas, kuriame policijos ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai tarėsi dėl priemonių, kaip sumažinti vandalizmo atvejų skaičių Danės skvere.

„Nuspręsta suaktyvinti patruliavimą vakariniu paros metu“, – tikino administracijos direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Juokas nebeima

Baikite kovoti su tvarkingai vedžiojamais šuniukais. Foto rodo sudaužytą objektą dvikojų, o pavadinimas apie "kenkėjus" keturkojus

Tomas

Tai labai paprastai galima išspręsti - kur draudžiama vaikščioti su šunimis , skirti tokio dydžio baudas, kad šeimininkams nebekiltų noro antrą kartą ten su savo augintiniu sugrįžti. Taip daroma užsienyje ir problemų nėra.

Apgailėtina

Lengviausia visą apsileidimą , broką, nepriežiūrą , vandalizmą sukarti ant šunų . Apgailėtinas požiūris. Dar galėjote Putiną prie šunų prikabinti . Būtų visas neapykantos komplektas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS