Dar vienas vizitas: Klaipėdoje laukiama „Marinos“ | KaunoDiena.lt

DAR VIENAS VIZITAS: KLAIPĖDOJE LAUKIAMA „MARINOS“

Po praėjusią savaitę Klaipėdoje viešėjusio pirmojo ir kol kas vienintelio keleivinio laivo „Artania“ vizito tikimasi sulaukti dar vieno turistinio lainerio. Atvykimu domisi ir viešnagės detales jau derina laivo „Marina“ agentai. Laineris į uostamiestį turėtų atvykti rugsėjo 2-ąją.

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė teigė, kad, pagal šios savaitės duomenis, rugsėjo 2 d. į miestą turėtų atplaukti dar vienas didelis kruizinis laivas „Marina“ (239 m ilgio).

Iš registruotų atplaukti ketinusių laivų sąrašo neišbrauktas ir 90 m ilgio laineris „Hebridian Sky“, kuris turėtų atvykti rugpjūčio 31 d., tačiau dėl jo vizito aiškumo nėra.

„Apie šitą laivą kol kas duomenų neturime, tačiau laineris „Marina“ turėtų atplaukti, laivo agentai jau teiravosi dėl atvykimo, mūsų žiniomis, rugpjūčio 29 d. jis turėtų pajudėti iš savo kruizo starto uosto. Tikrai žinau, kad visi keleiviai, kurių turėtų būti iki pusės tūkstančio, vakcinuoti ir didžioji jų dalis yra iš Amerikos“, – patvirtino R.Savickienė.

Iki rugpjūčio 17-osios Klaipėdoje nebuvo kruizinių laivų net 679 dienas. Praeitą savaitę po ilgo laiko uostamiestyje viešėjo keleivinis laineris „Artania“ (231 m ilgio ).

Tai buvo tarsi šviesi viltis, kad turistinis kruizinis sezonas dar nemirė.

Į Klaipėdą šiuo laivu atplaukė 677 svečiai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Italijos bei Nyderlandų.

Visa laivo įgula bei svečiai vakcinuoti. Didžioji dalis keleivių išvyko į organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Neringą, Palangą.

„Jiems gana neblogai pasisekė. Jie atvyko į Klaipėdą kaip tik tuo metu, kai lietus baigėsi. Bet turėjo paankstinti savo išvykimą viena valanda, kad išvengtų štormo. „Artania“ išplaukė 19 val., o po valandos uostas jau buvo uždarytas. Kiek žinau, visi keleiviai liko labai patenkinti viešnage“, – teigė R.Savickienė.

Pernai į Klaipėdą dėl pandemijos neatplaukė nė vienas kruizinis laivas. Šiais metais buvo susiruošę atvykti per pusę šimto, bet dėl nesibaigiančio viruso siautėjimo savo vizitus atšaukė beveik visi, išskyrus kol kas „Artanią“.

Jau yra sudarytas kruizinių laivų atvykimo grafikas 2022 ir 2023 m. Jei pandeminė situacija pagerės, kitais metais į Klaipėdą turėtų atplaukti 52 keleiviniai laineriai, o 2023 m. atvykti užsiregistravo jau 19 laivų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o ,,Marina,, su AIDS

ir sifiliu ar be ju....???o tik su corona naujos formos ...

Anonimas

be GP pasu atvaro !!! naujos zarazos atves !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS