Daržų gatvėje – kapitalinis remontas | KaunoDiena.lt

DARŽŲ GATVĖJE – KAPITALINIS REMONTAS

Daržų gatvėje pradedamas kapitalinis remontas. Darbus čia tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos. Tuo pat metu bus tvarkomos ir kitos senamiesčio gatvelės, kai kuriose darbai užtruks iki kitų metų pavasario.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiosios patarėjos Ingos Kubilienės, darbų greitis priklausys nuo archeologinių tyrimų sklandumo.

"Nors sutartiniai įpareigojimai yra ilgesni, darbus planuojame baigti iki šių metų pabaigos, jeigu nesutrukdys kokie nors archeologiniai radiniai. Tokių Sukilėlių gatvėje nebuvo rasta, kitose – irgi. Kur rangovas buvo bendrovė "VVARFF", tai lyg ir sklandžiai judėjo darbai. Jeigu bus viskas gerai, planuojame šiais metais pradėti ir pabaigti", – tikino I.Kubilienė.

Uostamiesčio savivaldybė nurodė, kad šioje ir kitose senamiesčio gatvėse bus atnaujintas grindinys, pėsčiųjų takai, lietaus nuotekų sistema, apšvietimas. Atliekant darbus bus vadovaujamasi darnaus judumo principais.

Kaip ir Sukilėlių g., taip ir kitose gatvėse, naudojant tiek naujus, tiek senuosius akmenis, bus įrengiamas lygesnis grindinys, pėsčiųjų takai bus klojami akmeninėmis plokštėmis, atsisakoma stačių bortelių, o aukščių skirtumas tarp važiuojamosios dalies ir pėsčiųjų takų – vos keli centimetrai.

Apšvietimas bus įrengiamas ant pastatų.

Vykdant remonto darbus, eismas Daržų gatvėje bus ribojamas.

Šiuo metu senamiestyje taip pat atnaujinama Žvejų gatvė, o Didžiojoje Vandens gatvėje darbus numatoma baigti per šiuos metus.

Vežėjų gatvėje kapitalinis remontas jau baigiamas.

Neseniai atnaujinimo darbai baigėsi ir Sukilėlių gatvėje, o rudenį planuojama pradėti Teatro gatvės atnaujinimą. Šių darbų pabaiga – kitų metų pavasaris.

Visų minėtų senamiesčio gatvių atnaujinimo darbų vertė – 4 mln. eurų.

Darbus atliks Plungės bendrovė "VVARFF".

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Ar vėl dings seni akmenys ir paklos mums cemento trinkeliu

Puiku

Atvyks tų gatvelių vietos tikrieji savininkai, turiu pabrėžti, tikrai ne žy.ai ir ne muzikantai ir ne menininkai..ir tikrai ne tie, kur dabar ten pastatus užsigeidė...ir ras viską sutvarkyta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS