Dėl „Debreceno vaistinės“ – politikų aistros | KaunoDiena.lt

DĖL „DEBRECENO VAISTINĖS“ – POLITIKŲ AISTROS

  • 8

Miesto tarybos posėdyje ir vėl karštai diskutuota dėl "Debreceno vaistinės" likimo. Toliau įgyvendinant pernai numatytas šios savivaldybės įmonės reorganizavimo į uždarąją akcinę bendrovę procedūras, dar sykį dėliotas vaistinių pardavimo scenarijus. Vieni politikai jam priešinasi, kiti akcentuoja, kad vaistinių veikla – ne savivaldybės funkcija.

Siūlė formuoti kapitalą

Klaipėdos miesto tarybos nariai svarstė, ar pritarti siūlymui suformuoti "Debreceno vaistinės", kurios padalinys yra ir buvusi "Sportininkų vaistinė", įstatinį kapitalą.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad "Debreceno vaistinę" iš savivaldybės įmonės į uždarąją akcinę bendrovę taryba nusprendė pertvarkyti dar praėjusiais metais. Įstatinio kapitalo formavimas – vienas šio proceso veiksmų.

Politikams siūlyta pritarti, kad kapitalas būtų suformuotas patalpomis, esančiomis Taikos prospekte ir Sportininkų gatvėje. Jų vertė – daugiau nei 500 tūkst. eurų.

Veiklai įtakos neturės

E.Simokaitis aiškino, kad pertvarkymas neapribos įmonės veiklos. Priešingai, numatoma, kad ji bus palengvinta, mat dabar uždirbtą pelną įmonė turi atiduoti savivaldybei, o, tapus uždarąja akcine bendrove, galės rinktis ir investuoti ten, kur reikalinga, būtų galima spręsti dėl dividendų. Pertvarkius įmonę jai taip pat atsirastų galimybių skolintis ir pan.

Turto skyriaus vedėjas taip pat pabrėžė, kad siūlymas suformuoti įstatinį kapitalą dar nelemia įmonės ateities – tai nereiškia, kad "Debreceno vaistinę" ketinama parduoti. Tapusi uždarąja akcine bendrove, įstaiga veiks taip, kaip iki šiol. Jos ateities scenarijus turės numatyti taryba.

Kreipėsi į Prezidentą

Vis dėlto būtent dėl įmonės ateities kilo daugiausia politikų aistrų. Miesto tarybos narių nuomonės išsiskyrė – kai kurie tvirtino neleisiantys, kad įmonė būtų parduota, kiti siūlė nepamiršti, jog teikti tokias paslaugas – ne savivaldybės funkcija.

Tarybos narė Ela Andrejeva sakėsi nepritarianti siūlymui ir priminė, kad prieš kelerius metus, siekiant išsaugoti šias vaistines, buvo surinkta nemažai žmonių parašų.

Anot politikės, visai neseniai Vitės bendruomenė kreipėsi į Prezidentą Gitaną Nausėdą bei sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, prašydama, kad būtų išsaugotas senasis vaistinės teisinis statusas – savivaldybės įmonė.

Judita Simonavičiūtė dėl vaistinės pardavimo nuogąstaujančius kolegas ramino: jau anksčiau analogiški veiksmai atlikti tiek su pirtimi, tiek su turgumis, įmonės veikia.

Politikė Nina Puteikienė sakė, kad, vertinant dabartinius iššūkius, yra galimybių, jog tokios vaistinės išsaugojimas miesto rankose galėtų tapti pranašumu.

Savivaldybei vaistinė nereikalinga?

Vis dėlto, kaip minėta, ne visi politikai aršiai kovojo prieš dar nė neparengtą vaistinės pardavimo scenarijų.

Tarybos narys Audrius Petrošius išskirtinių privalumų vaistinės veikloje neįžvelgė ir paragino kolegas labiau paisyti to, kokias funkcijas savivalda turėtų vykdyti ir užtikrinti.

"Nei pirčių, nei vaistinių, nei turgų funkcija nėra privaloma savivaldybėms. Todėl pagalvokime apie tai, kaip gerinti tikrąsias viešąsias paslaugas", – savo nuomonę dėstė tarybos narė Alina Velykienė.

Paskelbus balsavimą, paaiškėjo, kad politikai pritarė siūlomam įmonės įstatinio kapitalo formavimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Blinda

Parceliuojamas zmoniu turtas i privacias rankas. Kada bus susodinti miesto ispardavejai?

Cha cha

Viskas daroma tik "bizniui". Paprasto žmogaus interesai valdžiai visiškai neįdomūs, nes "pelno" neduoda. Viską valdo pinigai, kaip buržujų laikais...

Pavargęs seniukas

Savivaldybės įmonė, dvi vaistinės patalpų vertė TIK 0,5 milijono eurų. Man asmeniškai visa ši "kombinacija' primena miestui priklausančio parko (H.Manto g.šalia vokiečių kapinių) virsmą į privačią 'kompaniją" pavadinimu "KAR KAR" parkas. O gal aš klystu? Kas žino daugiau, ir gerai supranta visą šią situaciją, komentuokite...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS