Dėl Klaipėdos muzikinio teatro – nuogąstavimai | KaunoDiena.lt

DĖL KLAIPĖDOS MUZIKINIO TEATRO – NUOGĄSTAVIMAI

Neoficialios kalbos apie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukciją ne juokais išgąsdino uostamiesčio teatralus. Gandus, kad Kultūros ministerija esą planuoja pastatą leisti atnaujinti ne daugiau nei už 5 mln. eurų, tikino girdėjęs ir teatro vadovas. Jau kitą savaitę suplanuotas vizitas į sostinę.


 

Neoficialios kalbos apie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukciją ne juokais išgąsdino uostamiesčio teatralus. Gandus, kad Kultūros ministerija esą planuoja pastatą leisti atnaujinti ne daugiau nei už 5 mln. eurų, tikino girdėjęs ir teatro vadovas. Jau kitą savaitę suplanuotas vizitas į sostinę.

Klaipėdos kultūros bendruomenę pasiekė sunerimti privertusios žinios. Esą Kultūros ministerija nusprendė, kad Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos suma negali viršyti 5 mln. eurų.

Vos pradėjus sklisti šioms kalboms savivaldybėje, imtasi nuogąstauti, jog už tokią sumą tikrai nepavyks įgyvendinti numatytų tikslų.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys patvirtino, jog tokių žinių esama, tačiau kol kas tai tik kalbos. Jokių tikslių patvirtinimų esą nėra gauta.

"Kol kas neturiu jokių oficialių pranešimų. Mane pasiekė šios žinios, tačiau ne ministerijos kanalais,  jokių raštiškų patvirtinimų dar neturime", – užtikrino R.Kaubrys.

Pašnekovo teigimu, kitą savaitę jau suplanuotas susitikimas Vilniuje, kurio metu paaiškės daugiau detalių.

Nors daugiau komentuoti direktorius nepanoro, tačiau patikino, jog kol kas teatro rekonstrukcijai duotas startas ir apie planų sustabdymą nekalbama.

Vis dėlto teatro vadovas pripažino, kad nėra aišku, iš kur bus finansuojama įstaigos rekonstrukcija, tačiau šiais laikais tai esą įprastas reiškinys.

Pašnekovas prisiminė, jog tokia pati situacija buvo ir prieš pradedant rekonstruoti Klaipėdos dramos teatrą, tačiau laikui bėgant šis klausimas buvo išspręstas.

"Kiekviena diena šiame pasaulyje yra įvairi. Finansavimas nėra aiškus, tačiau nūdienai tai yra normalu. Patvirtintų grėsmių šiandien nėra", – nukirto R.Kaubrys.

Kol kas planuojama, kad vykdant rekonstrukciją Muzikinis teatras bus išplėstas. Atsiras du priestatai. Vienas – užstatant dalį teatro kiemo, o kitas – Danės gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Įgyvendinus projektą, teatro pastato bendras tūris turėtų padidėti apie 50 proc. Realūs statybos darbai, truksiantys kelerius metus, turėtų prasidėti 2017-aisiais.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projekto vertė turėtų siekti apie 20,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Javol

susimildami,tai joks Muzikinis teatras,tai buve Kulturos rumai,okupacijos metu statinys- chaltura,ale "dangoraizis sovietiko".Negi nepasimoket is Dramos teatro "rekonstrukciju",o gal pasimoket-patiko-... ? Griaut reikia,chaltura.Jos vietoj pastatyt normalu, tikra, Muzikini teatra,tik neduokit projektuot "garazu" architektam.

Ką jieten

makliavoja?!Birutis tikra žadėjo kad Vilnius, t.y. vyriausybė už SDT Klaipėdai pastatys naują baseiną ir Teatrą, o jau infrastruktūrą, sakė, kaip žaisliuka sutvarkys...Dabar kuo toliau-tuo gražiau.Ot šiknius tas Pabirutis!Kai žadėjo-nemirksėjo o dabar jau ,,narstosi"kap paskutinis bandits kai algą reik mokėti.

ugi

vogimas pas mus madoje, vagiama net kultūroj. nes vogimas palaikomas. netvarkoje geriau valdyt, geriau savus šerti galima, paprasčiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS