Dėl nukirsto medžio Viršutinėje gatvėje – intriga | KaunoDiena.lt

DĖL NUKIRSTO MEDŽIO VIRŠUTINĖJE GATVĖJE – INTRIGA

Po dienraščio publikacijos apie galbūt nelegaliai nukirstą medį Viršutinėje gatvėje, įmonės "Vitės valdos" direktorius pateikė Klaipėdos savivaldybės išduoto leidimo numerį. Paaiškėjo, kad iš tiesų toks dokumentas buvo gautas daugiabučių namų savininkų bendrijos "Spindulys" prašymu.

Prieš porą savaičių klaipėdietė L.V. paviešino, jos žodžiais, įtarimų keliančius vienos uostamiestyje veikiančios pastatų administravimo bendrovės darbus.

Viršutinės gatvės 28-ąjį namą, kuriame ji gyvena, prižiūri įmonė "Vitės valdos". Moteris darė prielaidą, kad ši nukirto kieme buvusią tuopą neturėdama Klaipėdos savivaldybės leidimo.

Medžio pjovimo darbai kiekvienam buto šeimininkui atsiėjo po 20,26 euro. Pašalinti tuopą reikėjo, nes medžio šakos rėmėsi į elektros laidus.

Klaipėdietei pradėjus aiškintis situaciją, "Vitės valdos" netikėtai atliko mokesčio anuliavimą.

Tąkart savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė teigė, kad jokio leidimo medžiams kirsti būtent "Vitės valdoms" neišdavė nei 2016, nei 2017 m., tuo metu įmonės direktorius Vaidas Barakauskas tvirtino priešingai.

Po kiek laiko, jau pasirodžius publikacijai, jis pateikė oficialų atsakymą – leidimo, išduoto 2016-ųjų rugsėjo 8 d., numerį.

Pagal konkretų numerį Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Gutauskienė sistemoje rado leidimą medžio kirtimo darbams Viršutinės gatvės 24A ir 28 namų bendrame kieme.

Tiesa, prašymą gauti šį dokumentą buvo pateikusi DNSB "Spindulys", o ne "Vitės valdos".

"Tuopa augo bendrame jų kieme. Būtent dėl šio medžio į mus kreipėsi "Spindulys", nes medis buvo po elektros oro linijomis. Matyt, bendrijai tai pasirodė per didelė suma ir leidimukas buvo perduotas arba susitarta, kad tvarkys "Vitės valdos", – paaiškino V.Gutauskienė.

Jos žodžiais, tais atvejais, kai medžiai kelia pavojų aplinkiniams, namų administratoriai turi teisę savarankiškai priimti sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

chi chi

ta vitės valda jau nusišaukus kap didžiausi sukčiai mieste tarp kitu sukčiu.Kaip anie skaičiuoja mokesčius - cyrkas!Kas dėl medžiu tai irgi skamba ka pirmininkai ar administratoriai čia bizni daro.Prakalinėja mediena ir dar nuo giventoju nulupa.

Rapolas

Viskas zmoniu saskaita, o firmos lobsta. Kosmaras.

Klausimas

o ar ne ESO turėjo pašalinti medį,jei rėmėsi į laidus ?Ir kiek turėjo kainuoti medžio pašalinimas,jei tik vienas žmogus turėjo tiek sumokėti?Bendrijai per brangu,tai krauna mokestį visiems.Gražu! O UAB,,Vitės valdos"tai progos nepraleis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS