Dėl parafino Lietuvos pajūryje – nota Rusijai | KaunoDiena.lt

DĖL PARAFINO LIETUVOS PAJŪRYJE – NOTA RUSIJAI

Lietuvos diplomatai pirmadienį įteikė notą Rusijai dėl sausio pabaigoje Kuršių nerijoje rasto parafino.

Kartu su šiuo dokumentu Maskvai perduotas ir atsakymas į sausio viduryje gautą notą dėl „Grigeo Klaipėda“ taršos į Kuršių marias.

„Pirmąja nota kreipiamės į Rusiją prašydami pateikti informaciją, kokios gamybos įmonės jų teritorijoje galėjo neteisėtai išmesti didelį kiekį parafino, kuris pasiekė mūsų krantus“, – BNS atsiųstame komentare teigė aplinkos viceministrė Justina Grigaravičienė.

„Antrąja nota atsakėme į paklausimą dėl „Grigeo Klaipėda“ – apie sustabdytą taršą į Kuršių marias“, – teigė ji.

Apie tai, kad pirmadienį Maskvai įteikti šie dokumentai BNS patvirtino ir Užsienio reikalų ministerijos atstovė Rasa Jakilaitienė.

Neaiški, į parafiną panaši medžiaga pajūryje pastebėta sausio 23 dieną.

Aplinkosaugininkai teigė nustatę, kad ji į Lietuvą galėjo patekti iš Rusijos. Tuo metu aplinkos ministras žadėjo kreiptis į atsakingas Rusijos institucijas.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, Neringos savivaldybė bei savanoriai vėliau surinko apie dvi dešimtis kubinių metrų šios atliekos.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Kis

Kiek vilka nemaityk,dantimis atsigrezes vis i rusija

Mindaugas (Husky)

Skaitau komentarus ir galvoju,kur dingo VSD tarnyba? Kodėl šiuos asmenis,kurie teršia Lietuvos vardą,neuždaro,kaip tą suskį Paleckį? Juk pagal IP adresą išaiškinti kas tokie,neužtruks daug laiko ar vis dar tikimasi,kad tie garbinantys putiną (specialiai iš mažosios raidės parašiau) asmenys patys susirinks "smutkes" ir pateps slides į savo taip garbinamą,bet apsišikusią iki ausų žemę? Ne tam,aš ir dauguma Lietuvos gynėjų prieš 30m.stovėjome prie objektų apsaugoje nuo kacapų kareivių,kad skaityti LIETUVĄ ir jos žmones dergiančius komentarus! Saugokime savo Laisvę ir nepasiduokime!

jo

Parašykit Rusijai notą , nes iš Klaipėdos daugiabučių srutos teka tiesiai į marias be jokio valymo , tie ruuusai prieš trisdešimt metų net normaliai kanalizacijos nuotėkų nesutvarkė :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS