Dėl visuotinio karantino jūrininkams kyla sunkumų | KaunoDiena.lt

DĖL VISUOTINIO KARANTINO JŪRININKAMS KYLA SUNKUMŲ

Visuotinis karantinas sukėlė nepatogumų ir užsienio laivuose dirbantiems lietuvių jūrininkams. Atvykę pakeisti pamainą, kai kuriose užsienio valstybėse jie privalo pateikti pažymą, kad neserga koronavirusu. Tačiau esą tokių pažymų kol kas oficialiai niekas neišduoda.

"Gera žinia ta, kad iki šiol nėra žinoma faktų, jog Lietuvos jūrininkai reise būtų užsikrėtę koronavirusu. Tačiau yra kitų problemų", – kalbėjo Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža.

Kadangi didžioji dauguma jūrininkų darbuojasi užsienio laivuose –  Lietuvos laivyne nėra tiek darbo vietų, – kyla sunkumų dėl jūrininkų pakeitimų, pasibaigus pamainai.

Kai kurios užsienio valstybės pradėjo kelti klausimą, susijusį su jūrininkų sveikata.

Pasitaikė ne vienas atvejis, kai iš atvykusių pakeisti kolegų Lietuvos jūrininkų pareikalauta pažymos, kad jie neserga koronavirusu.

"Prasidėjo kalbos, kad tokias pažymas Lietuvoje išduos kažkokios privačios kompanijos ir veikiausiai lups už tai pinigus. Tačiau kol kas nėra jokios oficialios informacijos. Kas turėtų išduoti pažymą, kad jūrininkas neužsikrėtęs koronavirusu, taip ir neaišku. Planuojame siųsti sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai laišką, kad atkreiptų dėmesį ir spręstų tą klausimą", – pabrėžė P.Bekėža.

Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas teigė, kad, laisvėjant karantino sąlygoms, turėtų būti leista vėl tikrinti ir jūrininkų sveikatą, nes kai kurių jų medicininės pažymos baigia galioti ir jie negali toliau darbuotis.

Sykiu esą galėtų būti išduota ir pažyma, patvirtinanti, kad žmogus neserga koronavirusu.

"Dabar atvykus į bet kurią šalį taikomas dviejų savaičių karantinas. Todėl iškyla sunkumų dėl užsienyje dirbančių jūrininkų pakeitimo. Norėtume, kad ministras atkreiptų dėmesį, jog tokius patvirtinimus turi išduoti ne kažkokios privačios kompanijos, o pripažintos valstybinės įstaigos", – teigė P.Bekėža.

Jūrininkų sveikata tikrinama Klaipėdos jūrininkų ligoninėje, ten jiems išduodami sveikatos pažymėjimai.

Dėl karantino šiuo metu jūrininkai negali pasitikrinti sveikatos, todėl jų turima pažyma, dienraščio žiniomis, buvo pratęsiama dar trims mėnesiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Hm...

Kas čia nesuprantamo? Biznis, biznis ir kartą biznis. Pasidalins pinigėlius Uosto poliklinika ir Jūrininkai, ir tiek žinių. Ir taip komisija virš 100 kainuoja, tai dar rado būdą, kaip pinigų ištraukti.

Laurynas

Garden tu esi idiotų idiotas. Mes už medicinine patikra pinigus mokame ir ta suma dažniausiai virš 100 eurų gaunasi. Jeigu nežinai kaip vyksta viskas, sučiaupkt savo čiulpyne. Geros dienos.

garden

Tai ir darykit testus tose šalyse,kuriose dirbate. Ir sveikata ten tikrinkite...Kokios probl? Taupot euriukus ir tikites pasisukti už dyką...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS