Dviratininkai kruiziniuose laivuose | KaunoDiena.lt

DVIRATININKAI KRUIZINIUOSE LAIVUOSE

Praėjusią savaitę uoste lankantis kruiziniam laivui „Seabourn Quest“ teko stebėti neįprastą vaizdelį. Iš laivo su dviračiais pabiro apie porą dešimčių jūrų turistų.

Praėjusią savaitę uoste lankantis kruiziniam laivui „Seabourn Quest“ teko stebėti neįprastą vaizdelį. Iš laivo su dviračiais pabiro apie porą dešimčių jūrų turistų.

Dviračių nuoma laivuose nėra koks nors neįprastas reiškinys. Labiau neįprasta yra tai, kad grupelė dviratininkų iš laivo ryžosi išriedėti į Klaipėdos gatves.

Patys klaipėdiečiai pripažįsta, kad miesto infrastruktūra nėra pritaikyta dviratininkams. Tuo pat metu viešosios įstaigos „Du ratai“ vadovas Saulius Ružinskas pripažįsta, jog dviratininkų Klaipėdoje daugėja, tačiau išlieka sena bėda – ne iki galo sutvarkyti dviračių takai.

Iš kelto dviratininkai pasuko ne kur nors kitur, o Senosios Smiltynės perkėlos link. Tai reiškia, kad „Seabourn Quest“ atplaukusi jaunų žmonių grupė iš anksto žinojo, ko nori. 

Jau dabar manoma, kad Neringa iš kitų Lietuvos vietovių išsiskiria dviratininkų gausa ir šios transporto priemonės populiarumu. Dviračių takų infrastruktūros vystymas numatytas ir įvairiuose kurorto teritorijos planavimo dokumentuose.

Grupelė užsienio turistų iš laivo „Seabourn Quest“ parodė, kur Klaipėdos miestas ir Kuršių nerija ateityje turėtų dėlioti akcentus tikėdamasi daugiau jūrų turistų. Savo šalyse pamėgę dviračius užsienio turistai su jais nenori skirtis ir atvykę į užsienio šalis. Gali būti, kad ateityje kruizinių laivų terminale galėtų atsirasti ir nauja paslauga – dviračių nuoma jūrų turistams.

Praėjusią savaitę Klaipėdos kruizinės laivybos versle užfiksuota dar viena naujiena. Naujai pastatytame Klaipėdos centriniame terminale prie 80-osios krantinės pirmą kartą lankėsi kruizinis laivas „MS Deutschland“.
Oficialiai šį terminalą planuojama atidaryti birželį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS