Eglutės įžiebimas suartino kaimynus | KaunoDiena.lt

EGLUTĖS ĮŽIEBIMAS SUARTINO KAIMYNUS

  • 0

Klaipėdos mikrorajonuose viena po kitos įžiebtos kalėdinės eglutės ne tik džiugina vaikus ir suaugusiuosius. Žvejybos uosto rajone toks renginys privertė kaimynus drauge pajusti artėjančių švenčių dvasią ir artimiau susipažinti.

Šeštadienį oras pradėjo bjurti, balta žiema žadėjo netrukus vėl virsti tamsiu rudeniu. Eglutės įžiebimo Sulupės gatvės 18 ir 20 namų kieme organizatoriai – namus administruojančios bendrovės „Mano būstas Baltija“ darbuotojai – baiminosi, ar žmonės ateis į šventę. Artėjo 16 valanda.

Kai tik užgrojo muzika, įvyko stebuklas, labai greitai papuoštą žaliaskarę apsupo didžiulis būrys vaikų ir suaugusiųjų, senoliai sužiuro per langus.

Klaipėdiečius pasitiko linksma mergina elfės kostiumu. Ji sugebėjo išjudinti kaimynus judėti į taktą, šokti, dainuoti, kartu kviesti Kalėdų Senelį.

Nedažnai suaugusieji įsitraukia į žaidimus, bet šį kartą ir garbios močiutės, ir orūs ponai nesidrovėjo tapti drauge kuriamos pasakos personažais ir dalyvavo jos kūrime. Linksma buvo ir jiems, ir žiūrovams, o labiausiai – mažiesiems.

Vėliau socialiniuose tinkluose kaimynai dalijosi įspūdžiais ir dėkojo už smagų renginį, daugelis prisipažino seniai taip besilinksminę.

Bendrovė „Mano būstas Baltija“ šiemet jau surengė panašias šventes Pempininkų ir Žardės mikrorajonuose. Paprastai eglutės čia puošiamos toje pačioje vietoje.

Tik Žvejybos uosto rajone šiemet pasirinktas kitas kiemas, taip norėta pritraukti kuo daugiau žmonių ir kartu paraginti juos renginio metu susipažinti bei skatinti bendruomeniškumą.

Pastebėta, kad tokia šventinėje aplinkoje užsimezgusi pažintis vėliau padeda racionaliau spręsti bendras problemas.

Įmonės „Mano Būstas Klaipėda“ direktorė Julija Gedminienė pasakojo sulaukusi daugybės padėkų už linksmą šventę. Ji teigė, kad ir organizatoriai liko patenkinti, kad vakaras neprailgo ir buvo kupinas šiltų emocijų bei smagių įspūdžių.

Gyvename nelengvu metu, gauname daug negatyvių žinių iš viso pasaulio, todėl norime kuo daugiau dėmesio bei aplinkiniams sukurti kuo daugiau geros nuotaikos.

„Kaskart, kviesdami į šventę, norime suburti kuo didesnį būrį žmonių. Šį kartą labai džiaugėmės, kad gyventojai buvo aktyvūs ir bendravo labai nuoširdžiai, buvo nesusikaustę, matėme, kad daugelis susipažino. Gyvename nelengvu metu, gauname daug negatyvių žinių iš viso pasaulio, todėl norime kuo daugiau dėmesio bei aplinkiniams sukurti kuo daugiau geros nuotaikos“, – pasakojo J. Gedminienė.

Eglutės įžiebimo renginyje dalyvavo ir miesto tarybos narys, gerai pažįstamas Žvejybos uosto gyventojams, jų kaimynas Saulius Liekis. Ilgą laiką dirbęs Sulupės gatvės seniūnaičiu jis gyrė puikią tradiciją rengti tokią bendruomenės šventę.

„Smagu kai kuriamos bendruomeniškumo tradicijos ir tai daro namų administravimo įmonė. Panašiai gyventojus buria ir mūsų rajone veikianti Vydūno gimnazija. Pagyvenę žmonės džiaugiasi galėdami dalyvauti šventėse čia pat, savo rajone. Pati eglutė kuria kalėdinę nuotaiką ir jausmą, kad žmonės čia gyvena gražiai ir šviesiai. Mieste žmonės būna susvetimėję, nepažįsta net artimiausių kaimynų. To ir linkėjau kreipdamasis į šventės dalyvius: susidraugauti ir kas iki šiol nesisveikino, pradėtų tai daryti“, – gerais įspūdžiais dalijosi S. Liekis.

Jis tikino, kad Žvejybos uosto rajonas darosi šviesesnis, patrauklesnis gyventi, o tokios šventės tik prisideda prie to. Namų administratorių buriama bendruomenė tampa jėga, kuri lengviau įveikia sunkumus, keičia į gera savo gyvenamą aplinką.

„Ryšys su gyventojais, investicija į bendruomenę sukuria papildomą vertę. Dažnai rezultatas priklauso nuo bendravimo“, – įsitikinęs miesto tarybos narys.

Bendrovės „Mano būstas Baltija“ darbuotojai eglučių įžiebimo šventes rengia jau seniai. Pertrauką teko padaryti tik pandemijos metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS