Futbolo trenerio K. Sarsanijos tėvo reveransas | KaunoDiena.lt

FUTBOLO TRENERIO K. SARSANIJOS TĖVO REVERANSAS

Uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską netikėtu vizitu nustebino buvusio Klaipėdos "Atlanto" vyriausiojo trenerio Konstantino Sarsanijos tėvo vizitas rotušėje. Profesorius Sergejus Sarsanija atvyko asmeniškai padėkoti Klaipėdos vadovui už parodytą išskirtinę pagarbą jo mirusiam sūnui.

2017-ųjų spalio 7 d. netikėta futbolo eksperto, patyrusio trenerio ir profesionalaus sporto agento K.Sarsanijos (1968–2017) mirtis sudrebino ne tik Rusijos bei Lietuvos futbolo pasaulį, bet sukrėtė ir Klaipėdą, kur "Atlanto" klubo futbolininkus jis treniravo pastaruosius puspenktų metų.

Su K.Sarsanijos atėjimu į Klaipėdą prasidėjo "Atlanto" atgimimas, jam vadovaujant klubas ketverius metus buvo šalies čempionatų prizininkas, žaidė Europos futbolo lygoje.

Praėjus metams po trenerio mirties, uostamiesčio futbolo entuziastai ir K.Sarsanijos gerbėjai nusprendė sukurti ir pakabinti ant centrinio miesto stadiono sienos atminimo lentą.

Tai yra pirmas ir kol kas vienintelis atminimo ženklas futbolo atstovui uostamiestyje.

Toks dėmesys labai sujaudino garbaus amžiaus K.Sarsanijos tėvą profesorių S.Sarsaniją, kuris, viešėdamas pajūryje, nusprendė asmeniškai už tai padėkoti miesto merui.

Lietuva tokia maža šalis, o pastebėjo mano sūnaus indėlį į futbolą.

"Nuoširdžiausiai dėkoju, kad jūsų mieste pagerbtas mano sūnaus atminimas. Lietuva tokia maža šalis, o pastebėjo mano sūnaus indėlį į futbolą. Todėl asmeniškai esu jums labai už tai dėkingas", – susitikime su meru kalbėjo S.Sarsanija.

V.Grubliauskas neslėpė, jog K.Sarsanija savo darbu buvo tikras miesto patriotas. Jis pakėlė Klaipėdos futbolo lygį, kuris, deja, po trenerio mirties stipriai nusmuko.

"Konstantino netektis buvo didelis smūgis Klaipėdos futbolui. Kiti per 30 metų nepalieka tokio pėdsako, kokį jis čia paliko per ketverius metus. Sunku pasakyti, kaip jo mokiniai sugebės įgyvendinti trenerio idėjas, bet tikiu "Atlanto" ateitimi", – garsaus trenerio tėvui kalbėjo V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Memel

Ismata _neta dena_neta_notrauKa...

Pagarba

Sarsanija buvo tikrai neeilinis treneris

SUSIJUSIOS NAUJIENOS