Gaisro Baltijos prospekte kaltininkas vis dar nerastas | KaunoDiena.lt

GAISRO BALTIJOS PROSPEKTE KALTININKAS VIS DAR NERASTAS

Išsiaiškinta, dėl kokios priežasties praėjusių metų rugsėjo pabaigoje Baltijos prospekte esančiame daugiabutyje kilo gaisras. Nepaisant to, kad kaltininkas nenustatytas, gyventojams tebėra aktualus žalos, padarytos jų butams, atlyginimo klausimas.

2023-iųjų rugsėjo 30-ąją 2.17 val. Baltijos pr. 5 daugiabučiame name kilo gaisras techninėse pastato patalpose, degė tarp devinto aukšto ir stogo esanti patalpa. Gyventojai buvo evakuoti.

Tąkart į kiemą atskubėjo keturi ugniagesių automobiliai, trys policijos pareigūnų ekipažai, du greitosios pagalbos automobiliai, vienas karo policijos automobilis. Daugiabutis buvo renovuojamas, ugniagesiams teko patraukti statybinę tvorą, kad galėtų kuo greičiau patekti į laiptinę.

„Tyrimo metu nustatyta, kad labiausiai tikėtina gaisro kilimo priežastis – pašalinis ugnies šaltinis, pavyzdžiui, neužgesinta nuorūka, degtukas ir pan.“, – teigė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė.

Nereikalingi: prie daugiabučio jau ilgai matyti veikiausiai po gaisro išmesti seni, aptriušę daiktai, jų savininkas – nežinomas. / I. Kiseliovaitės nuotr.

Šiuo metu prie daugiabučio dar matyti išmestų senų daiktų. Savininkas jų veikiausiai nepasigedo.

Pasak A. Maslauskienės, gyventojų turto draudimas, kaip ir būsto saugumas, yra pačių gyventojų atsakomybė.

„Žinoma, gyventojams aktualus žalos atlyginimas. Tais atvejais, kai fizinių (ir juridinių) asmenų turtas yra draustas, asmenys arba jiems atstovaujanti draudimo įmonė kreipiasi į gaisro tyrimą atliekantį Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (VPGT) padalinį dėl gaisro priežasties ir kitų aktualių aplinkybių, o žalos atlyginimas vyksta teisės aktų nustatyta tvarka. Kaip vykdomas žalos atlyginimas tais atvejais, kai turtas nėra draustas, komentuoti būtų nekorektiška, nes tai nėra VPGT kompetencija“, – pažymėjo A. Maslauskienė.

GALERIJA

  • Gaisro Baltijos prospekte kaltininkas vis dar nerastas
I. Kiseliovaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nuomone

kaltininku niekas neiesko nes d arbininkai visi buvo atsitiktiniai nes jiems vos mokejo ant buteliuko renovavo musu nama atejo su buteliuku balkonu tvarkyti kas juos ieskos o darbo jega kuo pigesne nes organizatoriams reikia savo kisenes papildyti

taip yra

ot jums ir renovacija prideda visokiu putu kurios tuoj dega ir grei kievienam renovuotam name bus nes virur sudejo degias pigias medziagas

Tiesa

Po gaisro pasake gaisrines darbuotojai,kad dege statybines siuksles! Tai kas jas ten paliko? Renovuotojai,ar lifto keitimo darbininkai? Nerado kaltininko?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS