Galimybių paso – į uostamiesčio Registrų centrą | KaunoDiena.lt

GALIMYBIŲ PASO – Į UOSTAMIESČIO REGISTRŲ CENTRĄ

Jau pirmadienį, kiekvienas turintis teisę į Galimybių pasą, pradės laisvesnį gyvenimą. Didžiausias galvos skausmas, kaip gauti šį dokumentą atitinkantį QR kodą žmonėms, kurie nesinaudoja elektronine bankininkyste ir neturi artimųjų, galinčių padėti.

Ragina registruotis

Jau pirmadienį tokie žmonės galės kreiptis į Registrų centrą ir gauti Galimybių pasą.

Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus ragino nesinaudojančius elektronine bankininkyste, tačiau tokią galimybę turinčius asmenis neskubėti į minėtą įstaigą.

Būtų gerai, kad artimieji tokiems žmonėms per elektroninius valdžios vartus padėtų patvirtinti jų tapatybę.

Gautą Galimybių pasą atitinkantį QR kodą galima išsaugoti telefone arba jį atsispausdinti.

M.Samkus tikino, kad registruotis nebūtina, galima laukti ir gyvoje eilėje, tik tai gali būti ne taip patogu.

Dalis vyresnio amžiaus žmonių nė neturi elektroninės bankininkystės ar elektroninio parašo.

Visi, neturintys galimybės pasinaudoti elektroninėmis priemonėmis, gali patys ateiti į Registrų centrą ir gauti pasą atitinkantį kodą gyvai.

Klaipėdoje Registrų centras įsikūręs Baltijos pr. 123.

Čia nuo pirmadienio darbuotojai gyvai priims interesantus.

Kad nereikėtų laukti lauke, vertėtų pasiskambinti tel. 8 5 268 8262, pasirinkti „Registraciją vizitui“ ir gyvai bendraujant su konsultantu pasirinkti tinkamą apsilankymo laiką. Pokalbis telefonu – nemokamas.

Pasas niekur nedings

M.Samkus tikino, kad registruotis nebūtina, galima laukti ir gyvoje eilėje, tik tai gali būti ne taip patogu. Didmiesčiuose vien galimybių pasų klausimu interesantus aptarnaus po vieną ar du darbuotojus.

Registrų centro darbuotojai tikisi, kad į eilę rikiuosis tik tie žmonės, kurie neturi jokios kitos galimybės gauti QR kodą. Spėjama, kad tokių žmonių nebus labai daug, o didžioji dauguma naudosis skaitmeninėmis priemonėmis.

„Tikėtina, kad vienas klientas turėtų užtrukti vos kelias minutes, nemanome, kad žmonėms reikės laukti ilgose eilėse. Skubėti nėra kur, Galimybių pasas niekur nedings, jį pasiimti galima prieš dieną, kai ketinama lankytis parodose, renginiuose ar vykstant į svečius, – paaiškino Registrų centro atstovas. – Svarbu, kad elektroninės sveikatos skiltyje būtų pažymėta, jog žmogus tikrai persirgo COVID-19 ar yra paskiepytas. Galimybių paso sistema ima duomenis būtent iš esveikatos bazės. Jeigu sistemoje tokie duomenys neužfiksuoti, reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją. Nes į sistemą duomenis pateikia sveikatos priežiūros specialistai: persirgus – šeimos gydytojai, testavimo atveju – mobiliųjų punktų specialistai, pasiskiepijus – vakcinavimo centrų darbuotojai.“

Primena pasiimti dokumentą

Nesklandumai gali kilti tik, jei specialistai ne iki galo užpildė ar nepasirašė elektroniniu parašu įvestos informacijos. Tada gali tekti ieškoti nesklandumų priežasties ir būdų juos išspręsti.

Todėl patariama prieš einant į Registrų centrą pasitikrinti, ar duomenys yra tinkamai įrašyti į elektronines sistemas. Tai galima padaryti konsultuojantis su šeimos gydytoju.

Prieš prašant Registrų centro darbuotojus išduoti galimybių pasą, verta pasitikslinti, ar po skiepų yra praėjęs tinkamas laikas, kada susiformuoja imunitetas.

Gyvai į centrą ateisiantys žmonės turėtų pateikti asmens tapatybės dokumentą, kuriame nurodomas asmens kodas. Skiepą patvirtinančio dokumento neštis nereikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Ką mes siūlome?

Siūlome pagaliau baigti tas nesąmones su nuotoliniais darbais. Ir kam man tas galimybių pasas? Neinu nei į naktinius barus, nei į baseinus. Vyresni žmonės ir be Galimybių paso neturi JOKIŲ GALIMYBIŲ. O jeigu toliau teks ant veido nešioti tuos apynasrius, tai kokios čia galimybės?

Antanas

Tam Pasmirdėliui. Nedvok ir nesmirdės.

Tą Galimybių pasą

kuo skubiau įteikt valstybės tarnautojams! Kiek galima tyčiotis iš žmonių ir dirbti nuotoliniu būdu...? Sodra, VMI, Užimtumo tarnyba, savivaldybė... kada pradėsite dirbt ir aptarnaut klientus gyvai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS