Garantas – garsi močiutė? | KaunoDiena.lt

GARANTAS – GARSI MOČIUTĖ?

Atstatydinto prezidento Rolando Pakso bičiulės Lenos Lolišvili anūkui klaipėdietis meta kaltinimus nesąžiningumu. Tačiau patys Lolišviliai neigia kalbas, kad pasinaudojo pirkėjo patiklumu, ir aiškina, kad jie yra puolami dėl garsios jų pavardės.

Atstatydinto prezidento Rolando Pakso bičiulės Lenos Lolišvili anūkui klaipėdietis meta kaltinimus nesąžiningumu. Tačiau patys Lolišviliai neigia kalbas, kad pasinaudojo pirkėjo patiklumu, ir aiškina, kad jie yra puolami dėl garsios jų pavardės.

Prisidengė močiutės vardu

Tualetinio popieriaus stebuklingu įkrovimu pagarsėjusios aiškiaregės L.Lolišvili anūkas Georgijus Lolišvilis klaipėdiečio nepasitenkinimo sulaukė po to, kai pardavė BMW automobilį, garantavęs, kad neslepia jokių mašinos defektų.

Tačiau bevažiuojant į Klaipėdą mašina užgeso. Vėliau autoservise paaiškėjo, kad sugedusi variklio turbina.

"Pardavėjas net kelis kartus prisiekinėjo, kad nemeluoja, ir minėjo močiutės pavardę. Taip ir pasakė, kad tokie žmonės, kaip Lolišviliai, kurie garsūs visoje šalyje, esą neapgaus. Tačiau nutiko priešingai", – pasakojo Eimantas V. (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

27 metų vyras sportinę mašiną BMW 320 išsirinko internete. Susisiekęs su pardavėju kelis kartus teiravosi, ar tvarkingai veikia dyzelinio variklio turbina.

"Man patiko, kad šio automobilio išvaizda buvo itin puiki, šis automobilis išsiskiria iš minios. Bet man rūpėjo, ar nėra kokių nors paslėptų defektų šioje mašinoje. Pardavėjas įtikinėjo, kad turbina veikia puikiai, žvakes esą jis pats ką tik pakeitė. Rinkoje tokių automobilių kaina svyruoja nuo 19 tūkst. litų (5,5 tūkst. eurų) iki 26 tūkst. litų (7,5 tūkst. eurų)", – pasakojo Eimantas V.

Klaipėdietis elektroniniu paštu gavo filmuotą medžiagą, kurioje G.Lolišvilis nufilmavo, kaip veikia automobilio variklis.

"Nemačiau jokių juodų dūmų. Tačiau, kaip paaiškėjo, gražiai mašina dirba tik šiltu varikliu. Pardavėjas aiškino, kad mašinai pakeisti tepalai ir pakaitinimo žvakės", – patikino klaipėdietis.

Pasakos apie draudimą

Pirkimo sandoris įvyko Vilniuje per Kūčias. Klaipėdietį pasitiko ne tik G.Lolišvilis, bet ir jo tėvas, atvažiavęs apynauju automobiliu.

"Jie įtikinėjo, kad nesiverčia automobilių prekyba, o šią mašiną liepos mėnesį esą patys parsigabeno sau iš Italijos", – prisiminė Eimantas.

Pradėjus pildyti pirkimo–pardavimo sutartį, paaiškėjo, kad mašina priklauso visai ne G.Lolišviliui, o kitam asmeniui.

"Išgirdau pritrenkiantį paaiškinimą – mašiną užregistravo tėvo draugo vardu, kad būtų pigesnis draudimas. Pradėjau ieškoti to draudimo. Tačiau jo neradau. Klausiu, kur draudimas. G.Lolišvilis aiškina, kad blanko neturi, bet jis yra. Esą jį bevažiuojantį sustabdė policija ir paleido, nes neva patikrino sistemoje draudimą", – pasakojo Eimantas.

Klaipėdietis ėmė įtarinėti, kad G.Lolišvilio sekamos pasakos yra grįstos melu.

"Regitroje" mašina neregistruota, parašyta, kad ji nedrausta, o G.Lolišvilis vis tiek aiškina, kad sako tiesą", – kalbėjo vyras.

Padangos – garaže?

Atkakus per 300 kilometrų iš Klaipėdos į Vilnių, klaipėdietis vis dėlto apsisprendė pirkti automobilį.

"Pamaniau, kad vis tiek teks pačiam apsidrausti. Tačiau nustėrau tuomet, kai pamačiau, kad ant ratų sumontuotos vasarinės padangos, nors telefonu buvau patikintas, jog mašina parduodama universaliomis padangomis", – piktinosi BMW gerbėjas.

Klaipėdiečio teigimu, jam buvo paaiškinta, kad universalios padangos neva guli draugo garaže, o šis išdūmė skubiais reikalais į Kauną.

"G.Lolišvilis prisiekinėjo, kad atsiųs padangas į Klaipėdą, kai bičiuliai važiuos iš Vilniaus. Iki šiol tų padangų nėra ir aišku, kad nebus", – apgailestavo jaunuolis.

Grąžintų už mažesnę kainą

Bevažiuojant į Klaipėdą mašina užgeso. Sustojęs pavalgyti, vėliau klaipėdietis mašinos nebegalėjo įjungti.

"Paaiškėjo, kad veikia tik viena pakaitinimo žvakė iš keturių. Po ilgų vargų variklis įsijungė, bet apsipylė juodais dūmais. Maža to, pamačiau, kad senka aušinimo skystis, reikėjo papildyti sistemą. Vėliau meistrai aptiko, kad yra trūkusi žarnelė", – pirkinio defektus vardijo vaikinas.

Eimantas iš karto paskambino pardavėjui, tačiau G.Lolišvilis puolė aiškinti, kad nieko apie gedimus nežino ir jam taip nėra nutikę.

Už mašiną vaikinas sumokėjo 21 tūkst. litų (6 tūkst. eurų). Tačiau pridėjus turbinos remontą, tepalų keitimą ir žieminių padangų komplektą jos vertė iškilo iki 26–27 tūkst. litų (7,5–7,8 tūkst. eurų).

"Už tą kainą būčiau nusipirkęs naujesnį automobilį. Tačiau paskambinęs pardavėjui išgirdau, kad atgal jis šį automobilį pasiims tik už 19 tūkst. litų (5,5 tūkst. eurų)", – patvirtino Eimantas.

Pasislėpė už mamos pečių

Klaipėdietis po tokio G.Lolišvilio pareiškimo apstulbo.

"Tai jau kvepia aferizmu. Šis žmogus tikrai pasielgė nesąžiningai ir dar nori atgauti tokią pinigų sumą. Jei atvirai, G.Lolišvilis man buvo įdavęs 800 litų (231 euras), kad perduočiau juos Klaipėdoje gyvenančiai jo krikšto mamai Kalėdų proga. Jei būčiau nesąžiningas, galėjau pasisavinti tuos pinigus. Nors mane ir apgavo, tačiau net minties tokios nekilo. Nunešiau šiuos pinigus, o pats G.Lolišvilis tuo metu jau neatsakinėjo į telefono skambučius", – prisipažino Eimantas.

Klaipėdietis paklausė garsios šeimos giminaitės, ar seniai Lolišvilių atžala užsiiminėja automobilių pardavinėjmu.

"Giminaitė pasakė, kad apie penkerius metus. Ji dar patvirtino, kad labai jai padėjo L.Lolišvili. Ir net nuo ligos išgydė", – prisiminė vaikinas.

Visi mėginimai tartis su vilniečiu baigėsi tyla. Pasak klaipėdiečio, G.Lolišvilio telefonu atsiliepia motina ir su sūnumi pasikalbėti neleidžia.

"Meistrai, išėmę turbiną restauracijai, patvirtino, jog nedaug trūko, kad turbina būtų įstrigusi. Tokiais atvejais sustabdyti ar išjungti variklio net negali. Jei būtų taip nutikę, mano kelionė namo galėjo baigtis griovyje. Nusprendžiau paviešinti šią istoriją, kad daugiau žmonių nenukentėtų nuo tokių pardavėjų", – neslėpė vyras.

Įsižeidė dėl močiutės

Dienraščio "Klaipėda" žurnalistai pamėgino susisiekti su G.Lolišviliu, bet iš tiesų mobiliojo ryšio telefonu atsiliepė jo motina Nana. Aršiai gindama sūnų, moteris išdėstė savą įvykių versiją ir istorijos vertinimą. Tačiau net ir po ilgų įkalbinėjimų jos sūnus G.Lolišvilis su žurnalistais taip ir nepanoro pasikalbėti.

"Tas vaikinas viską meluoja. Tai yra netiesa. Matyt, pagalvojo žmogus, kad jei mes turime tokią garsią pavardę, tai gali bet ką apie mus kalbėti. Mes nesislepiame. Nusipirkus automobilį, po kelių dienų bet kas gali sugesti. Mes jam nemelavome. Tai jis kažką joje sugadino", – kalbėjo N.Lolišvili.

Moteris tikino, kad mašina likęs nepatenkintas vaikinas rašė žinutes, kurios įžeidė jų močiutę L.Lolišvili.

"Kuo čia dėtas tas R.Paksas ir mūsų močiutė? Tai mes galime jį paduoti į teismą. Mes juk davėme jam adresą, krikšto mamos telefoną, nesislapstėme", – emocingai kalbėjo motina.

Tačiau paklausta, kodėl su jos sūnumi negali susisiekti ir žurnalistai, moteris prisipažino, kad ji saugo sūnų nuo puldinėjimo.

"Jam rašo žinutes ir todėl jis nekelia ragelio. Daug kas puolė mūsų šeimą. Mes nesame vagys ir nieko blogo niekam nepadarėme. Beje, mes taip pat turime įtakingų pažįstamų. Jei mus puls, mes taip pat turime kur kreiptis", – žurnalistams apie savo ryšius priminė N.Lolišvili.

Pasiūlė perpus mažiau

N.Lolišvili paneigė, kad sūnus ką tik parduotą automobilį atgal būtų paėmęs tik už 19 tūkst. litų.

"Jūs ką? Pažiūrėkite, kiek tokie automobiliai kainuoja. Mes jį pigiai pardavėme, nes skubiai reikėjo pinigų. Mano vyras ir sūnus įsitikinę, kad jis pats ir sugadino mašiną. Jis labai greitai važiavo ir sugadino turbiną. Supraskite, tai sportinis automobilis, visu greičiu juo negalima važiuoti", – įtikinėjo N.Lolišvili.

Moteris aiškino, kad jos šeimos vyrai pasiūlė atsiimti mašiną jau kitą dieną, kai paaiškėjo gedimas.

"Jis reikalauja 1,2 tūkst. litų nuostoliams padengti. O kodėl jis keitė tepalus, remontavo mašiną iš karto po pirkimo? Reikėjo nekeisti. O jei ką, sugrąžinti pardavėjui. Kur įrodymai, kad jis pats nesugadino mašinos, jei gynė ją visu greičiu? Manau, kad konfliktą galima būtų baigti taikiai tik tuomet, jei jis grąžintų automobilį", – aiškino N.Lolišvili.

Vakar Eimantui pavykus prisiskambinti G.Lolišviliui, iš mašinos pardavėjo klaipėdietis išgirdo tik pasišaipymą.

"Pasišaipė, kad grąžins tik 12 tūkst. litų (3,5 tūkst. eurų), kurie oficialiai yra nurodyti pardavimo sutartyje. O aš dar jo pagailėjau, oficialiai nurodėme mažesnę kainą, kad jam mokesčiai mažesni būtų", – prisipažino Eimantas.

Komentaras

Edmundas Vaišvila

Įgaliotojo BMW atstovo Lietuvoje – įmonės "Krasta Auto" gamybos meistras

Tik nieko apie techniką neišmanančiam žmogui būtų galima pasakyti, kad greitai važiuojant sportiniu automobiliu galima sugadinti variklio turbiną. BMW lėtai niekas ir nevažiuoja. Tai dinamiški, greitam važiavimui skirti automobiliai. Žinoma, kad taip nėra. Tuomet reikia iš viso nevažinėti, tai niekas ir nesuges, tik žiūrėti į automobilį ir džiaugtis. Tai gal tuomet per lėtai važiuojant turėtų sugesti mašina? Išmanantys specialistai žino, kaip atpažinti turbinos gedimą, ji skleidžia savotišką garsą. Kai į kiemą įsuka automobilis, mes jau žinome, kurio turbinos tarnavimas eina į pabaigą. Tačiau tokiose situacijose aš patarčiau pirkėjui tikrinti mašiną autoservise. Mes taip pat atliekame tokią paslaugą. Visas patikrinimas užtruks 3–4 valandas ir tai kainuos apie 100 erų. Tačiau pirkėjui jokių klausimų nebekils. O turbinos įstrigimas – visai įmanomas dalykas. Tai reiškia, kad pramuštas turbinos tepalo kanalas. Tada turbina siurbia visą alyvą iš variklio. Tai yra tikrai baisu. Didelė kompresija neleidžia išjungti variklio, o jis alyvą naudoja kaip degalus. Tad variklis dirbs, kol pasibaigs alyva.

GALERIJA

  • Pasirinkimas: automobilį Kūčių dieną pirkęs klaipėdietis net neįtarė, kad jo kelionė namo įstrigs ties Kaunu, sugedus mašinos turbinai.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

HA

Matyt tokia šeimynėlė, neveltui močiūtė užbūrė Paksą. O Paksas visur ja su savimi tamė kaip šeimos narį.

Onute 717

Nu jau visai žurnaliūgos nusipeizijote, prie ko čia prezidentas R. Paksas ir kažkokia mašina, jei neturite ko rašyti tai geriau patilėkite, eikite griovių kasti bus didesnė nauda Lietuvai ....

taigi

Garsi gimines pavarde.Tik ta garsuma galima vertinti dvejopai.Garsi pavarde ir seksualinio manjako Jonaicio ,Daktaro ir kitu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS