Gargždų miesto šventėje – nuožmi kova tarp devyniolikos cepelinų virėjų | KaunoDiena.lt

GARGŽDŲ MIESTO ŠVENTĖJE – NUOŽMI KOVA TARP DEVYNIOLIKOS CEPELINŲ VIRĖJŲ

Solidų 767 metų jubiliejų minintys Gargždai savaitgalį šventės svečiams dovanojo įspūdingų renginių ir patirčių.

Eilės prie cepelinų

Minijos upės slėnį šeštadienį užplūdo tūkstančiai šventės dalyvių. Žmonės laukė cepelinų ragavimo starto.

Šiais metais cepelinų virimo čempionate varžėsi rekordiškai daug – net devyniolika komandų.

Klaipėdos rajono bendruomenių nariai susirinkusiuosius kvietė paskanauti pagal įvairius receptus pagamintų cepelinų, viliojo dainomis ir šmaikščiais šūkiais.

Minijos upės slėnyje vienu metu buvo užkaista kelios dešimtys puodų cepelinų, gaminamų ant laužų, ore kvepėjo čirškinami spirgučiai padažams.

Kompetentinga komisija, paragavusi net 19 komandų cepelinų ir padažų, čempionato nugalėtojais paskelbė Kiškėnų kaimo komandą, kuriai vadovavo Sigita.

Antrieji varžybose liko "Laisvi ir teisingi", vadovaujami Rolando. Trečioji vieta atiteko "Blezdingoms", kurių vyriausioji virėja Jolanta su komanda ne tik skaniai verda, bet ir puikiai šoka.

Kėlė vėliavą

Šventės dalyvių gimtadienio puotoje laukė prekybininkų mugė, kurioje iš ūkininkų buvo galima įsigyti naminės duonos, rūkytų ir vytintų mėsos gaminių. Žuvų mėgėjai galėjo paragauti rūkytų šamų.

Eilutė pirkėjų driekėsi prie aludario iš Pasvalio rajono palapinės. Alaus litras čia kainavo 3,5 euro.

Nugalėtojai: cepelinų čempionatą laimėjusi Kiškėnų kaimo bendruomenė nurungė kitų aštuoniolikos cepelinų meistrų patiekalus. / Organizatorių nuotr.

Gargždų miesto gimtadienis šiemet išsiskyrė ne tik pramogų įvairove, bet ir naujais akcentais, kurie, tikimasi, taps tradiciniai – gimtadienio išvakarėse ant naujojo 18 m vėliavos stiebo iškilmingai iškelta suplevėsavo miesto vėliava.

"Tikiuosi, kad tai bus tradicija, kuri palies gargždiškių širdis ir taps svarbia šventės dalimi, kviečiančia didžiuotis mūsų miestu", – keldamas vėliavą, sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Laukė fejerverko

Gargždų gimtadienio proga buvo kuo pasigrožėti net vyrams, šeštadienį vyko automobilių paroda, kuri įsikūrė pačioje Gargždų širdyje, Savivaldybės aikštėje.

Miestiečiams buvo pristatomi įdomūs ir reti senoviniai automobiliai. Šalia jų rikiavosi ir naujoviškesni, meistrų rankomis patobulinti ar pagražinti plieniniai žirgai. Iš Pušų gatvės sklido  traukos lenktynių garsai.

Gargždiškiai demonstravo drausmingumą ir į renginius vyko dėvėdami kaukes. Šventėje budėjo policijos ekipažas ir budriai sekė, kaip laikomasi viešoje vietoje būtinų saugumo priemonių.

Gargždiškius ir miesto svečius džiugino ir žinomų atlikėjų pasirodymai. Šeštadienio vakarą Minijos slėnyje pasirodė projekto "Lietuvos balsas. Senjorai" dalyviai, Simonas Donskovas, atlikėja GJan bei Donatas Montvydas.

Po koncerto dangų nušvietė šventinis fejerverkas. Renginiai tęsėsi ir sekmadienį.

GALERIJA

  • Gargždų miesto šventėje – nuožmi kova tarp devyniolikos cepelinų virėjų
  • Ratai: Gargždų centre savaitgalį karaliavo plieniniai žirgai – nugriaudėjo traukos lenktynės, veikė senovinių automobilių paroda. O sekmadienį Minijos slėnyje vyko tradicinio 13-ojo Gargždo festivalio konkūrų varžybos Gargždų miesto taurei laimėti.
  • Dalyviai: į Minijos slėnyje vykusią šventę šeštadienį susirinko daugybė Klaipėdos rajono žmonių.
  • Gargždų miesto šventėje – nuožmi kova tarp devyniolikos cepelinų virėjų
  • Komandos: trečiasis cepelinų virimo čempionatas sukvietė rekordiškai daug dalyvių.
  • Gargždų miesto šventėje – nuožmi kova tarp devyniolikos cepelinų virėjų
  • Gargždų miesto šventėje – nuožmi kova tarp devyniolikos cepelinų virėjų
  • Pirko: miesto šventės metu vyko mugė, kur norintieji galėjo įsigyti naminės duonos, ūkininkų mėsos gaminių, rūkytų žuvų ir alaus.
Astos Aleksėjūnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

ir kiek čia bus virusiukų bus naujų kokios gali dabar būti šventės.?

Valter

Is kur tas anonimas toks nepraustaburnis ,na nepatiko tai kam ta ir cebureka valgei ,na mandras ,dar vienas Trampas

tt

Gaila, kad apie šią šventę sužinojome po šventės perskaitę Klaipėdos portale.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS