Gargžduose įžiebta auksu tviskanti eglė | KaunoDiena.lt

GARGŽDUOSE ĮŽIEBTA AUKSU TVISKANTI EGLĖ

  • 1

Klaipėdos rajone jau sklinda kalėdinė nuotaika – Savivaldybės aikštėje įžiebta galybe švieselių pasipuošusi miestelėnus ir miesto svečius džiuginsianti pagrindinė rajono eglė. Šventinėmis spalvomis sužibo ir miesto gatvės.

Net 11 su puse metro siekianti karkasinė eglė buvo pradėta statyti pirmadienį, montavimo darbai truko tris dienas. Šiemet švelnumo ir lengvumo įspūdį kuriančiai žaliaskarei papuošti buvo sunaudota apie 500 stambių ir apie 11 tūkstančių smulkių geltonos spalvos LED lempučių.

Dar 1800 žiburėlių sukabinta pagrindinių miesto gatvių medžiuose. Ant eglės nutūpė ir tikros žiemos pranašės – snaigės, snaigę primenančia dekoracija papuošta ir metrą siekianti eglutės viršūnė.

„Dažniausiai į miestą šventinė Kalėdų laukimo nuotaika atkeliauja būtent tada, kai nušvinta pagrindinė miesto eglė. Šiemet ji yra be galo šviesi ir elegantiška, papuošta ir šalia jos esanti erdvė, šalia įžiebtas ir net trijų tūkstančių žiburėlių šviesą skleidžiantis burbulas. Labai norisi, kad visi besigrožintys egle pajustų tą gerą nuotaiką ir lengvumą, kad švenčių laukimas būtų ramus ir kupinas šviesos“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Tradiciškai nušvito ir puošmenomis padabintos Klaipėdos ir Kvietinių gatvės, taip pat ir Klaipėdos gatvėje esanti pėsčiųjų alėja. Čia ant miesto šviestuvų sukabintos net 62 dekoracijos – žali, geltonomis lemputėmis apraizgyti burbulai.

Į eglės įžiebimo švetę gausiai susirinkusiems gargždiškiams ir miesto svečiams Gargždų kultūros centras dovanojo spektaklį „Laikas Kalėdoms!“. Programos metu pasirodė Gargždų kultūros centro vaikų teatro studija „Dramastė“, „Kranto“ pagrindinės mokyklos dainos studija „Bangelės“, Gargždų laisvalaikio centro dainavimo studija bei vaikų žaidimo centras „Kulverstukų šalis“.

Po eglės įžiebimo ir fejerverkų šventinį koncertą dovanojo grupė „Lotus“ ir italų atlikėjas „Costa“.

GALERIJA

  • Gargžduose įžiebta auksu tviskanti eglė
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Visi miestai puosiasi - eglutes viena uz kita grazesnes. Nemaciau nei vienos negrazios. Geru svenciu visiems!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS