Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai | KaunoDiena.lt

GEDULINGOSE PAŠTO SKYRIAUS IŠLYDĖTUVĖSE – TIK KELI SUNERIMĘ KAIMYNAI

Su uždaromu Klaipėdos 4-uoju paštu nenorintys atsisveikinti Žvejybos uosto rajono gyventojai surengė nedidelę gedulingą akciją. Šalia pašto skyriaus susirinkę klaipėdiečiai stebėjosi tiek bendrovės, tiek miesto valdžios abejingumu.

Nuo kito penktadienio (sausio 17 d.) neveiks pašto padalinys Minijos gatvėje. Jis iškraustomas į naujas patalpas prekybos centre „Akropolis“.

Šią žinią vietos gyventojai pasitiko itin skausmingai ir netgi surengė gedulingas pašto išlydėtuves.

Šeštadienį 4-asis paštas nedirbo. Nepaisant to, šalia jo durų susirinkę keli kaimynai išreiškė nepasitenkinimą – leido graudžią muziką, padėjo vainiką, žvakę.

Tame pačiame pastate, Minijos gatvėje 141A, patalpas turintis ir čia dirbantis juvelyras Rimantas Limba stebėjosi, kodėl šio pašto likimas nerūpi miesto valdininkams. Esą toks savivaldybės atstovų ir bendrovės abejingumas žeidžia.

Juvelyro teigimu, Žvejybos uosto rajone gyvena daug vyresnio amžiaus žmonių, jiems pašto skyrius šalia namų – verkiant reikalingas.

Rajone gyvena nemažai pensininkų, neįgalių žmonių, kuriems patogi vieta. O dabar visus pašto skyrius nori permesti į prekybos centrus.

„Lietuvos paštas yra valstybinė įmonė, tai reiškia, – Lietuvos piliečių įmonė. Rajone gyvena nemažai pensininkų, neįgalių žmonių, kuriems patogi vieta. O dabar visus pašto skyrius nori permesti į prekybos centrus“, – stebėjosi R. Limba.

Jis tikino ne kartą pateikęs bendrovei siūlymus sutvarkyti pasenusias maždaug 600 kv. m patalpas, tačiau teigiamo atsako taip ir nesulaukęs.

Sulupės seniūnaitis Saulius Liekis atkreipė dėmesį, kad šeštadienį vykusios akcijos metu neveikiančio pašto duris nesėkmingai varstė apie 20 klientų. Tai patvirtina šio pašto padalinio svarbą.

Gyventojų nuomone, „Akropolyje“ esančiame skyriuje ir taip susidaro nemažos eilės, dabar, perkėlus srautus į prekybos centrą, jos dar padidės.

Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė tikino, kad šeštadienį Minijos gatvėje pašto skyrius neveikė dėl vykdomos inventorizacijos. Ji visada atliekama prieš persikeliant į kitas patalpas. „Jūsų minimame pašte sąlygos nėra tinkamos nei darbuotojams, nei klientams. Lietuvos paštas didžiuosiuose miestuose siekia savo filialus įkurdinti prekybos centruose. Visų pirma dėl patogumo klientams, nes darbo valandos yra ilgesnės, prieinamumas kur kas geresnis, yra automobilių stovėjimo aikštelės, infrastruktūra pritaikyta neįgaliesiems ir tėvams su vaikučiais. Pastarieji aktyviai naudojasi pašto paslaugomis. Mes suprantame perkeliamo pašto gyventojus, kuriems paštas buvo įsikūręs jų name ar itin artimoje kaimynystėje, tačiau stengiamės atsižvelgti į didžiosios dalies klientų, kuriuos aptarnavo šis skyrius, poreikius atsiimti ar išsiųsti siuntas ilgesnį laiką, teikti paslaugas moderniose, šiuolaikišką aptarnavimą atsispindinčiose patalpose“, – komentavo Lietuvos pašto atstovė.

Bendrovės pateiktais duomenimis, per mėnesį skyriuje Minijos gatvėje buvo išduodama vidutiniškai 3,9 tūkst. siuntų, priimama – 2,5 tūkst. siuntų. Esą pensijas šiame skyriuje atsiima tik penki žmonės.

„Be to, žmonės, kurie nori atsiimti pensijas, sumokėti įmokas tai gali padaryti bet kuriame kitame pašto skyriuje ar „PayPost“ skyriuose. Jeigu senjorai turi judėjimo negalią, jie gali kreiptis į „Sodrą“ ir prašyti, kad pensija būtų atnešama į namus“, – aiškino V. Budrienė.

Esą „Akropolyje“ esantis pašto padalinys neseniai buvo praplėstas. Tačiau neatmetama, kad klientams išties teks palaukti eilėse.

„Jos vienokios ar kitokios gali būti. Juk ir kamšatyse kartais pastovime. Tačiau ten veikia normali šiuolaikiška eilių reguliavimo sistema, langeliai pasiskirstę dėl išdavimo ir pridavimo siuntų. Yra vieta, kur klientai siųsdami per e.savitarną manosiuntos.post.lt gali palikti savo siuntas be eilės, siuntų atsiėmimo lentynos yra prie pat klientų aptarnavimo specialisčių, todėl tikrai darbas vyksta daug greičiau“, – sakė atstovė.

Nebereikalingos patalpos veikiausiai bus parduodamos. Kol kas sprendimas dėl jų nepriimtas.

Teigiama, kad visi bendrovei priklausantys nekilnojamojo turto objektai parduodami skaidriausiu įmanomu būdu – per viešus aukcionus.

GALERIJA

  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
  • Gedulingose pašto skyriaus išlydėtuvėse – tik keli sunerimę kaimynai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

...neužmiršiu

kaip vasarą per ,,Baltų dienas"į Klaipėdą atvažiavus ansambliuko dalyvė pasakodama apie savo miestelį su pasididžiavimu pabrėžė kad jie dabar jau ne kaimiečiai kokie nes turi savo polikliniką, paštą ir parduotuvę. Taip ir pasakė kad pašto išsireikalavo..Taiiiigiii...

Ingrida Koch

Nekalbu apie mus...tikrai patogu buvo po langais atsiimti siunta ar da ka nors... Bet del visu pagyvenusiu Zmoniu tikrai gaila, kad reikes trenktis visiems i Akropoli.... Klaipedos meras ir taip i s...iklimpes...o dabar dar daugiau....ir kam isvis tokie reikalingi? ...mokesciu moketoju islaikytiniai...geda!!!

Jonas

Taigi kad vyksta piliečių laisvių privatizacija neatsiklausus jų nuomonės. Savivaldybės rinktiems valdininkams visiškai nerūpi kokius fokusus krečia Valstybinės nuosavybės įmonė Lietuvos Paštas, Klaipėdos gyventojų atžvilgiu.. Tiek Pietinis rajonas kuriame gyvena ir yra kokia 50 000 potencialių LP klientų, ir Žvejybos uosto rajonas su kokiais 20 000 klientų po kažkokio anoniminio sprendimo jau turi keliauti , autobusais ,automobiliais žymų atstumą iki pašto skyrių, kurie bus nukelti toliau kone 4 km atstumu. Kas gali pasakyti kad tai ne korupcinis sprendimas, su tyliu savivaldybės balvonų pritarimu. Nes potencialių klientų aplinkui tuos pašto skyrius buvo tiek , kad neįmanoma nerentabiliai dirbti. Reikia tik tinkamai organizuoti veiklą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS