Gelbėtojai pradėjo sezoną: vasara ateis po Joninių? | KaunoDiena.lt

GELBĖTOJAI PRADĖJO SEZONĄ: VASARA ATEIS PO JONINIŲ?

Nors jūra tesušilusi iki 10 laipsnių, o ore tvyro tik 13 laipsnių temperatūra, gelbėtojai jau pradeda budėjimus paplūdimiuose. Vasaros sezono pradžia oficialiai skelbiama birželio 1-ąją

Trečiadienį Smiltynės ir Antrosios Melnragės paplūdimiuose iškilmingai iškeltos mėlynosios vėliavos. Tai – pasaulyje vertinamas kokybės ženklas. Mėlynoji vėliava suteikiama vienai vasarai paplūdimiams, atitinkantiems tarptautinius aplinkosaugos, vandens kokybės, saugumo ir prieinamumo kriterijus.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki paaiškino, kad 70 gelbėtojų budėjimo sezoną pradėjo jau trečiadienį, nesvarbu, kad orai nėra tinkami poilsiui paplūdimiuose.

"Sezonas startuoja, ir gelbėtojai privalo dirbti. Kaip niekas nesimaudo? Dar ir kaip maudosi. Yra tokių, kurie žiemą maudosi. Vandens temperatūra siekia 10 laipsnių, oro – apie 13", – tikino A.Siakki.

Vasara ateis po Joninių.

Iš viso vasaros sezonui pasiruošę dirbti per 70 gelbėtojų.

"Darbą pradeda visi postai. Gelbėtojai dirba pamainomis, tad per pusę reikia dalinti visą skaičių. Dar jie išsidalija į Smiltynės ir Melnragės paplūdimius. Smiltynėje startuoja penki postai, Melnragėje ir Giruliuose veiks septyni postai. Gelbėtojai budės nuo 9 val. ryto iki 21 vakaro", – priminė A.Siakki.

Nuolatinio gelbėtojų budėjimo pajūryje reikia ne tik dėl besimaudančiųjų, pasitaiko, kad gyventojai patiria traumas ant smėlio.

"Gali kas nors patirti traumą, nutinka visokių dalykų. Bus proga įsivažiuoti. Persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės jau stovi. Riboženkliais pažymėtos pliažų ribos. Nuo birželio 1-osios vanduo tiekiamas paplūdimyje geriamojo vandens fontanėlyje. Gertuvė veikia prie gelbėjimo stoties Smiltynėje. Tokie fontanėliai įrengti abiejuose Melnragės paplūdimiuose ir Neįgaliųjų paplūdimyje, Giruliuose", – kalbėjo A.Siakki.

A.Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jis priminė, kad neįgalieji šiemet galės išsimaudyti jūroje.

"Aišku, kai jau atšils. Bus galima gauti tokią paslaugą. Neįgaliajam tereikės kreiptis į gelbėtojus ir jie padės specialiu vežimėliu jam pasiekti jūrą ir išsimaudyti", – patikino A.Siakki.

Kada gi ateis ta lauktoji vasara, gelbėtojų vadas tikino spėjantis, kad dar negreitai.

"Vasara ateis po Joninių. Tokio ilgo ir šalto pavasario neatsimenu", – šypsojosi A.Siakki.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS