Gelbėtojų komanda jau sudaryta | KaunoDiena.lt

GELBĖTOJŲ KOMANDA JAU SUDARYTA

Jau vyko paskutinė gelbėtojų atranka. Kaip ir kasmet, Klaipėdos paplūdimiuose darbuosis apie 70 gelbėtojų, kurie ne tik gelbės skęstančiuosius, bet ir įspės apie vandenyje tykančius pavojus, o prireikus suteiks ir pirmąją pagalbą.

Pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, šiemet užsiregistravo apie 90 norinčiųjų dirbti gelbėtojais.

„Įvyko dvi atrankos. Viena – balandį, kita – gegužę. Po pirmos atrankos buvo surinkta pirmoji gelbėtojų komanda – 35 žmonės. Per antrą atranką surinkta dar daugiau. Visada renkame truputį daugiau. Šiemet užsiregistravo apie 90 norinčiųjų dirbti, bet, bėgant laikui, dar kas nors pasikeičia, tad visada reikia turėti rezervą“, – sakė pašnekovas.

Ne visiems atrankose pasisekė iš pirmo karto. Kai kurie specialiai treniravosi papildomai, kad pavyktų pasiekti geresnių rezultatų ir įveikti atranką.

„Fizinis parengimas dėl plaukimo – vidutinis. Yra ir stiprių, profesionalių plaukikų, yra ir gerai, yra ir silpniau plaukiančių. Dirbant jiems dar bus daug apmokymų. Bet gelbėtojų darbas – ne tik gelbėti“, – priminė A. Siakki.

Gelbėtojams – ramios vasaros.

Gelbėtojų amžius svyruoja nuo 18 iki 48 metų. Šiemet dirbs ir viena ukrainietė.

Kol kas visi apmokymai baigti. Kiti numatomi birželį.

A. Siakki palinkėjo, kad šiemet gelbėtojams ir poilsiautojams vasara būtų rami, ir kad poilsiautojai, atvykę prie jūros, nepamirštų apie savo saugumą.

„Gelbėtojams – ramios vasaros, kad poilsiautojai jų klausytų ir atėję į paplūdimį nepamirštų apie savo saugumą, nes dažniausiai tai pamiršta. Taip pat – kad atkreiptų dėmesį į gelbėtojų įspėjimus dėl vėliavų: kai plevėsuoja raudona vėliava, maudytis – draudžiama, geltona – galima. Visada kabo dvi – raudona ir geltona, vadinasi, gelbėtojai budi, o apatinė – arba raudona, arba geltona. Bet visada reikia būti atsargiems ir atkreipti dėmesį į įspėjamuosius ženklus“, – priminė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

4

Gelbėtojai paruošti, liko surinkti skęstančiųjų komandą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS