Gėlių pardavėjams teks papurtyti pinigines | KaunoDiena.lt

GĖLIŲ PARDAVĖJAMS TEKS PAPURTYTI PINIGINES

Pardavėjams, norintiems prekiauti gėlėmis švenčių ir atmintinų dienų metu viešosiose miesto erdvėse, teks pakratyti pinigines. Siūloma leidimo šiai veiklai kainą padidinti septynis kartus. Net neabejojama, kad tai turės įtakos gėlių kainai.

Susidomėjimas išaugo

Pasak Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, iki šiol atskiras leidimas prekiauti gėlėmis švenčių ir atmintinų dienų metu nebuvo išduodamas.

Norintiesiems siūlyti gėles viešosiose erdvėse Tarptautinę moters dieną, Tarptautinę darbininkų dieną, Motinos dieną, Tėvo dieną, Mokslo žinių dieną, Tarptautinę mokytojų dieną, Visų šventųjų dieną buvo taikoma rinkliava už prekybą iš laikinų įrenginių.

Už iki 4 kv. metrų ploto vietą reikia mokėti 29 eurus per mėnesį – apie eurą per dieną.

Mieste yra patvirtinta 31 vieta prekiauti gėlėmis švenčių ir atmintinų dienų metu. J.Uptienės teigimu, pastaruoju metu išaugo prekybininkų, norinčių verstis šia veikla, skaičius. Prašymų gaunama žymiai daugiau nei patvirtinta vietų.

„Būna, kad į vieną vietą pretenduoja du pardavėjai“, – atskleidė vedėja.

Suabejojo, ar reikia branginti

J.Uptienė pripažino, kad prekybininkams siūloma prekiauti gėlėmis miesto turguose, kur yra pakankamai laisvų vietų, tačiau šie atsisako.

Manoma, kad tokiam sprendimui įtakos turi ir prekybos vietos kaina. Miesto gatvėse reikia mokėti eurą per dieną, o turguose šventinėmis dienomis – 7,20 euro.

Toks mokestis už vietą imamas ir kapinių prieigose, kur prekybą administruoja Senasis turgus. Būtent tokią rinkliavą siūloma nustatyti ir viešosiose miesto erdvėse.

Pabrėžiama, kad didinti prekybos vietų skaičių pastarosiose netikslinga, nes smulkieji verslininkai gėlėmis prekiauja ir patalpose.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio posėdžio metu buvo svarstomas šis klausimas, narys Arūnas Barbšys domėjosi, ar tikrai reikalingas toks pabrangimas.

J.Uptienė pažymėjo, kad tik norėta išskirti prekybą gėlėmis švenčių ir atmintinų dienų metu. Tai iki šiol nebuvo padaryta.

„Reikia susitaikyti – vyrams gėlės pabrangs“, – prognozavo mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Įves dar dvi rinkliavas

Miesto tarybai taip pat bus siūloma nustatyti naują vietinės rinkliavos rūšį – už leidimą teikti dviračių ir kitų bevariklių transporto priemonių nuomą, organizuoti dviračių mainų sistemą.

Pasak J.Uptienės, iki šiol šiai veiklai buvo išduodamas leidimas teikti atrakcionų ir poilsio priemonių paslaugas. Siūloma, kad rinkliava atsieitų 10 eurų mėnesiui už 15 kv. m ploto vietą. Kiekvienas papildomas metras kainuotų 1,7 euro.

Vietinę rinkliavą nori patvirtinti ir leidimams prekiauti bei teikti paslaugas teritorijoje Pirmojoje Melnragėje, prie statinio Vėtros g. 8.

Laimėtojas, kuris teiks šią paslaugą, buvo išrinktas konkurso būdu. Siūloma, kad čia leidimas kainuotų 2,9 euro per mėnesį už vieną kvadratinį metrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

isiute

20 metu nereikejo moketi mokescio ,atsiimant pensija per DNB bankeli.....,'PAKELE"pensijos kelis iewrus,o DNB pradejo reketa pensijai: kas men.pasiima 2,5lito,t.y.0,8 iewro....1000% PRITARIAM=MINDEI!!!

Eu

Cia europa ..viskas liteinu labuj .. kaltinkit ir toliau rusus .. bet taj tikrai ne normalu ..

minde

fuck mee system dejau ant sistemos sikaau ant mokesciu ir ant visko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS