Gimus vaikui, gyvūną – į prieglaudą | KaunoDiena.lt

GIMUS VAIKUI, GYVŪNĄ – Į PRIEGLAUDĄ

Gyvūnų prieglaudos – perpildytos, o priežastys, dėl kurių keturkojai jose atsiranda, vis kinta. Pastebima, kad pastaruoju metu mylimo augintinio iškeliavimą į prieglaudą lemia vaiko gimimas.

Gyvūnų prieglaudų atstovai vis dėlto turi dėl ko džiaugtis – šunų prieglaudose mažėja.

Tai byloja, kad keičiasi žmonių suvokimas, aplinka gyvūnams taip pat tampa draugiškesnė – daugėja galimybių pasiimti keturkojus į įvairius renginius, leidžiama juos atsivesti ir į kai kurias kavines ar kitas vietas.

Pasak „Linksmųjų pėdučių“ vadovės Simonos Šakinytės, Lietuvoje yra per 60 gyvūnų prieglaudų, visos jos pilnos.

„Pas mus yra gal 66 prieglaudos, jos pilnos gyvūnų. Kadangi bendraujame su kai kuriomis prieglaudomis, pastebėjome, kad šiek tiek mažėja šunų atidavimas į prieglaudas, kačių, deja, – ne“, – pažymėjo pašnekovė.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, Lietuvoje šiuo metu yra 80 gyvūnų prieglaudų, daugiausia jų – sostinėje, Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone – devynios.

S. Šakinytė akcentavo, kad į prieglaudas atvežami šunys turi ne tik sveikatos, bet ir įvairių psichologinių problemų.

„Keičiasi priežastys. Seniau šunys būdavo dažniau tiesiog randami, dažniau atsivedami šuniukai, paskui vyko žmonių emigracija, o dabar vienas pagrindinių dalykų – vaiko gimimas. Nežinau, kas atsitiko ir kodėl. Dar viena dažniausių priežasčių – šuns charakterio problemos. Veisėjams ir visiems kitiems reikėtų „padėkoti“, nes dabar turime labai daug grynaveislių šunų su labai didelėmis ne tik sveikatos, bet ir psichologinėmis problemomis, tokių šunų be proto daug“, – teigė S. Šakinytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Joo

Lanzbyyrgyne visi eina iš proto, netgi šunys.

Močiute senutė

Moteris rašo kad kaimyne vaikui gimus užmigde savo šuniuka del to, kad nebera kaip vedžioti i lauką! Ir rase kad viskas gryš bumerangu! Ir tai tiesa! Mano sunus prieš šešis metus išleidi katina i gatve prieš gimstant dukrelei! Ir štai rezultatas! Vaikutis gime su negalia! Sakoma, nesielk taip, kaip nenoretum kad pasielgtu su tavim! Liudna, bet tai tiesa! Gyvunas irgi jaučia, jis kenčia taip, kaip ir žmogus!

Vika

Pas mano kaimynus gimė vaikutis,kas dieną ji vedžioja savo šunį ir važiuoja su vežimėliu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS