Greičio matuokliui – nauja pozicija | KaunoDiena.lt

GREIČIO MATUOKLIUI – NAUJA POZICIJA

Artėjant šaltajam sezonui uostamiestyje vėl keičiamos greitį fiksuojančių įrenginių vietos. Minijos gatvėje kurį laiką pažeidėjus fiksavęs greičio matuoklis nuo šiol veiks P.Lideikio gatvėje.

"Kelyje į Melnragę nutinka daugybė avarijų, tiltas, esantis P.Lideikio gatvėje, žiemą kartais būna slidus. Nusprendėme sugrąžinti įrenginį į šią vietą", – patikino Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Šiam rudeniui Klaipėdoje jau buvo surengta viena matuoklių rokiruotė, šių įrenginių užfiksuoti skaičiai leidžia daryti išvadą, jog toks sprendimas buvęs naudingas.

Liepojos ir Medelyno gatvių sankirtoje, netoli posūkio į Šv. Pranciškaus onkologijos centrą, nuo rugsėjo greitį matuojantis įrenginys užfiksavo rekordinį skaičių nusižengimų – net 5,6 tūkst.

"Šie skaičiai užfiksuoti nuo rugsėjo 16 d. iki 31 d. Didelių greičių nėra, bet kartais lėkta 118, 127 ir net 137 kilometrų per valandą greičiu. Bet argi čia greitis šiais laikais?" – ironizavo M.Poimanskis.

O štai Tiltų gatvėje, kur pirmą kartą buvo pastatytas greitį fiksuojantis įrenginys, paaiškėjo, jog vairuotojai leistiną greitį viršija dvigubai ir trigubai.

"Čia leidžiamas 30 km/val. greitis, o važiuojama 77, 76, 72 km/val. Šioje vietoje užfiksuota 140 pažeidimų. Tikslas buvo ne kuo daugiau pažeidimų išaiškinti, o kontroliuoti triukšmo problemą. Kuo greičiau automobiliai važiuoja, tuo didesnis triukšmas senamiestyje", – paaiškino M.Poimanskis.

Liepojos gatvėje esantis matuoklis per rugsėjo mėnesį užfiksavo 1 579 pažeidėjus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

90-60-90

90-60-90 čia yra greitis važiuojant pro tokį radarą.. Kol policijos vadovai tik sugebės savaitgali atlikti parodomuosius reidus ar kitas akcijas, tikrinant nepilnamečius ir pan.. tol ir bus tik parodija, negi sunku suprasti,kad kontrolė būtina pastovi o ne savaitgali išlyst porai valandų po ko neina atsistebėt kad darosi mieste.. Kaip gaila kad atsakingos in stitucijos turinčios vadovą, kratosi miesto nebaudžiamumu vieni nuo kitų..

Manau

Kad mašinoms kurios ne senesnes nei 5 metai galima būtų vaziuoti bent 10 km greičiau be baudų, nes kam tada tos visos technologijos jei neįmanoma jomis pasinaudoti. Čia tik pamąstymui idėja..

Martynas

Ženklas reikalingas tada kad perspėti apie tai kad gali būti nufotografuotas dėl privačių asmenenu teisių. Jei tavęs kaip asmens ne nū fotografuoja tai ženklas neprivalomas. O čia yra užfiksuotas tik automobilio greitis. Tai būkit mieli mielieji jei virsyjai greitį susimokėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS