Gyvenamosios aplinkos tvarkymo darbai – Paupių gyventojų iniciatyva | KaunoDiena.lt

GYVENAMOSIOS APLINKOS TVARKYMO DARBAI – PAUPIŲ GYVENTOJŲ INICIATYVA

Laukti pastangų iš šalies nepratę Paupių bendruomenės gyventojai vėl suvienijo jėgas tvarkydami savo gyvenamąją aplinką.

„Patys neraginami darbus atlieka. Padaro tai, ko tikrai turbūt neprisiprašytume valdiškų įstaigų“, – pastebėjo Paupių bendruomenės vadovė Regina Baguckienė.

Dar neseniai šalikelėje, Jaunystės gatvės sankryžoje, krūmynai trukdė važiuoti viešajam transportui, šakos – pakrypusios į gatvę, todėl vairuotojams buvo nepatogu įžiūrėti kelią. Tad gyventojai savo noru krūmynus apgenėjo.

O medis, nuvirtęs ant suoliuko ir sumaitojęs jį, išgąsdino gyventojus. Pasak R. Baguckienės, visa laimė, kad didelė ir sunki šaka nuvirto naktį, o ne dienos ar vasaros palydėtuvių šventės metu.

Naktį, per kurią nuvirto šaka, smarkiai lijo. Anksti ryte bendruomenės vadovė gavo žinučių iš sunerimusių gyventojų.

Išlaidų dar nepaskaičiavau, bet jos bus nemažos.

„Didžiulė šaka nukrito iš labai aukštai, vos ne iš viršūnės, ir sulaužė suoliuką bei apgadino šviestuvą su saulės baterijomis, jį gyventojai savo iniciatyva buvo įsirengę“, – teigė pašnekovė.

Dėl šios problemos buvo kreiptasi į uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, jo specialistai pažadėjo atvykti, kadangi turi ir daugiau numatytų darbų šioje teritorijoje.

Tačiau nieko nelaukdama viena šeima, gyvenanti netoli tos vietos, nusprendė susitvarkyti patys.

R. Baguckienė. Asmeninio archyvo nuotr.

„Bandysime dar taisyti, taip pat reikės keisti suoliuko dalis, nes šaka sulaužė plienines jo detales. Viskas yra pataisoma“, – tikino R. Baguckienė.

Tačiau remonto reikės ne tik suoliukui, bet ir šviestuvui. Manoma, kad vien medžiagos, jei nepavyktų sutvarkyti šviestuvo, atsieitų per 500 eurų. Visi jie būtų iš gyventojų kišenės.

„Išlaidų dar nepaskaičiavau, bet jos bus nemažos. Jeigu mums nepavyktų sutaisyti to šviestuvo, vieno jo kaina būtų per 400 eurų, o suoliukui reikės pakeisti kojas. Dviejų jų kaina buvo apie 100 eurų. Bet čia tik medžiagos, neskaitant darbo, nes tiek suoliukus, tiek šviestuvus statėsi patys gyventojai, nesamdę kitų žmonių ar įstaigų“, – teigė Paupių bendruomenės vadovė.

Ji taip pat priminė, kad gyventojai šienauja viešąsias erdves, tam yra įsigiję traktorių, kurį gali pasiskolinti iš bendruomenės vadovės ir bet kada naudoti savo reikmėms.

„Traktoriukas nestovi, ir trečiadienį vienas iš bendruomenės narių buvo pasiėmęs, pjovė. Džiugu, neraginame, o patys siūlosi“, – džiaugėsi R. Baguckienė.

GALERIJA

  • R. Baguckienė.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as

jaigu visi bent karta per metus prisidetu tvarkant aplinka savo rajonbe....butu visur nuostabus grozis....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS