Kodėl klaipėdiečiai apkrovė konteinerius šiukšlėmis? | KaunoDiena.lt

KODĖL KLAIPĖDIEČIAI APKROVĖ KONTEINERIUS ŠIUKŠLĖMIS?

Žardininkų gatvės gyventojai, sukrovę buitines atliekas aplink neveikiančius požeminius konteinerius, piktinasi, kad šie vis dar užrakinti. Kas turės išmėžti aplinkinių suneštas šiukšles, neaišku.

Gatvėje – sąvartynas

Sąvartynu virto pusiau požeminių konteinerių aikštelė prie Žardininkų gatvės 16-ojo namo.

Aplinkinių namų gyventojai ėmė skųstis smarve, sklindančia nuo maišų, pilnų buitinių atliekų.

"Beveik kiekvieną dieną susiduriame su vaizdu, koks matyti nuotraukoje. Negalime suprasti, kodėl praėjus daugiau nei metams šiukšlių konteineriai vis dar nėra atiduoti naudoti. Vaikščiojame per šiukšles ir smarvę. Būsime dėkingi už komentarą ir situacijos išsprendimą", – valdininkams skundėsi vienas gyventojų.

Vis dėlto kyla klausimas, kodėl patys žmonės tempė ir gatvėje krovė tokį kalną atliekų, jei puikiai matė, kad konteineriai dar nenaudotini?

Panašu, kad kartkartėmis kažkam tekdavo valyti šį šiukšlyną, tačiau netrukus šiukšlių maišai vėl buvo surikiuojami aplink konteinerius.

Kas mokės už išvežimą?

Savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistė Giedrė Budreikaitė paaiškino, kad pusiau požeminių konteinerių aikštelės prie Žardininkų g. 16 perdavimas numatytas jau netrukus.

"Šios aikštelės perdavimas numatytas pirmuoju etapu. Tikimasi, kad jų eksploatacija prasidės rugsėjo–spalio mėnesiais. Už konteinerių aikštelių, kurios dar neperduotos užsakovui, tvarką atsako rangovai ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC). Suprantame, jog gyventojus piktina situacija, kad negali naudotis jau įrengtais požeminiais atliekų konteineriais, bet prašome kantrybės sulaukti, kol bus leista juos eksploatuoti, ir pilti atliekas į iki šiol naudotus atliekų konteinerius", – paaiškino specialistė.

KRATC atstovai priminė, kad už nelegalų sąvartyną, kuriuo virto aikštelė, pirmiausia turėtų atsakyti patys žmonės.

Pagal tvarką, jei požeminių konteinerių aikštelė priklauso KRATC, ją turės išvalyti įmonė, jei aikštelė priskirta konkrečiam daugiabučiui, už šiukšlių išvežimą mokės patys gyventojai – namo bendrija arba namą administruojanti įmonė.

Atrakins 60 konteinerių

Pusiau požeminių konteinerių aikštelės Klaipėdoje įrengiamos įgyvendinant ES lėšomis iš dalies finansuojamą projektą.

Mieste jau pradėta daugiau kaip 130 pusiau požeminių konteinerių aikštelių statyba, iš viso numatyta įrengti 268 aikšteles. Projekto įgyvendinimas suplanuotas iki šių metų galo su galimybe pratęsti.

Šios aikštelės perdavimas numatytas pirmuoju etapu

Projekto finansavimo sąlygose buvo numatyta, kad rangovai įrengtas aikšteles užsakovui (KRATC) perduos įrengę visas aikšteles. Tačiau siekiant paspartinti jau įrengtų aikštelių eksploataciją, numatoma aikšteles perduoti užsakovui dalimis.

Klaipėdoje jau pradėta eksploatuoti 10 požeminių konteinerių aikštelių.

KRATC pranešė, kad per rugpjūtį ketinama perduoti 60 tokių požeminių konteinerių aikštelių, o apie konkrečius taškus, kuriuose pradės funkcionuoti konteineriai, kiekviena bendrija ar namą administruojanti įmonė bus informuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Brigita

Kad dalis žmonių yra kiaulės tai taip, bet tiek laiko nesugebėti pajungti konteinerių yra apgailėtina. Informaciniai lapeliai apvynioti politileno plėvele per stiprų vėją nusiplėšo. Apie darbo efektyvumą net neverta kalbėti...

deja

Kai Baltijos prospekte pastatė pežeminius ir iš kiemų patraukė stumdomus konteinerius, gyventojai dar du mėnesius krovė šiukšles vidury kiemo, kur seniau konteineriai stovėjo. Liūdna pripažinti, bet dalis klaipėdiečių yra tokio žemo intelekto, kad nesupranta elementarių dalykų - kur šiukšles reikia išmesti. Ką jau kalbėti apie rūšiavimą ar "zero waste" principus.

Chi

Akivaizdžiai matome, kaip "dirba" mūsų išrinktieji!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS