Į Klaipėdą atplauks aštuoni NATO karo laivai | KaunoDiena.lt

Į KLAIPĖDĄ ATPLAUKS AŠTUONI NATO KARO LAIVAI

  • 8

Penktadienį Klaipėdos uoste švartuosis aštuoni NATO valstybių karo laivai.

Trims dienoms Klaipėdoje sustoti planuoja priešmininiai laivai „Weilheim“ ir „Bad Rappenau“ iš Vokietijos, „Talivaldis“ iš Latvijos, „Rauma“ iš Norvegijos, „Bukowo“ iš Lenkijos ir vadovavimo bei logistinio aprūpinimo laivai „Rhein“, „Donau“ iš Vokietijos ir latvių „Virsaitis“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šie laivai į Klaipėdą užsuks pakeliui į istorinių minų paieškos ir nukenksminimo operaciją Baltijos jūroje. Ji Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje planuojama balandžio 8–10 dienomis. Operacijoje dalyvaus ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Skalvis“.

Vizito programoje numatytas laivų vadų susitikimas su Klaipėdos miesto meru bei Lietuvos Karinių jūrų pajėgų vadovybe. Taip pat prieš numatomą sprogmenų paieškos operaciją, Klaipėdoje vyks jos parengiamoji konferencija.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus sudaryta galimybė aplankyti užsienio karo laivus, prišvartuotus Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminale.

Prieš NATO laivams atvykstant į Lietuvą išminavimo operacija vyko Latvijos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai šeštadienį ir sekmadienį nuo 13 iki 15 val. kviečiami aplankyti užsienio karo laivus, prišvartuotus Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminale.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Memel

Prastitutes pre darboo_hihi

...

Ir kiek iš jų išplauks?.. :s

Artūras

O Klaipėdos dienraščiui turėtų būti gėda. Net neapsilankė krantinėje ir įdėjo tik kažkokią seną nuotrauką iš archyvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS