Į Klaipėdos miesto savivaldybę – praktikos | KaunoDiena.lt

Į KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĘ – PRAKTIKOS

Klaipėdos savivaldybėje sudarytos visos sąlygos studentams atlikti praktiką. Tačiau norinčiųjų praktikuotis būna ne itin daug. Pernai čia ją atliko devyni studentai. Dar rečiau buvę praktikantai įsidarbina savivaldybėje. Yra buvę tik pavienių atvejų, mat visi pretendentai privalo dalyvauti konkurse.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos Ingos Gelžinytės-Litinskienės, pernai miesto savivaldybėje praktiką atliko 9 studentai, aštuoni jų administracijoje ir vienas – Tarybos ir mero sekretoriate.

Dviejų studentų praktika buvo savanoriška, šiuo metu savivaldybėje praktikos niekas neatlieka.

Tačiau nuo vasario 14 d. vienos studentės-praktikantės sulauks Klaipėdos savivaldybės Sporto skyrius.

Dažniausiai praktikantų sulaukiama pavasarį ir rudenį, kada yra numatytos praktikos pagal mokymo planus.

Pasitaiko, kad po praktikos jie pakeičia nuomonę apie darbą savivaldybėje, nes dažniausiai ateina su viena nuostata, o išeina su kitokia.

"Sudarome trišales sutartis, studentai yra atsakingi. Bet kad kas nors iš jų pretenduotų į kokias nors pareigas konkursuose, būna labai retai. Pasitaiko, kad po praktikos jie pakeičia nuomonę apie darbą savivaldybėje, nes dažniausiai ateina su viena nuostata, o išeina su kitokia. Gal jiems čia pasirodo per sunkus darbas. Per mano darbo metus buvo vos keli atvejai, kai buvę praktikantai laimėjo konkursą darbui savivaldybėje", – kalbėjo I.Gelžinytė-Litinskienė.

Personalo skyriaus vadovės teigimu, pasitaiko, kai studentų nepriima mokymo praktikai dėl to, jog negali tuo metu skirti žmogaus, kuris tai kuruotų.

"Tačiau dažniausiai tikrai atrandame vietą, kur galėtų studentai atlikti praktiką. Po praktikos jiems tikrai atsiveria plačiau akys, jie pamato tokio darbo specifiką. Ir nors tik ką baigusių mokslus studentų įsidarbina mažai, jaunų žmonių savivaldybėje dirba gana daug, darbuotojų amžiaus vidurkis pas mus yra 46 metai", – teigė I.Gelžinytė-Litinskienė.

Esą darbuotojų kaita savivaldybės administracijoje nėra didelė, pernai ji siekė 10 proc. Amžius savivaldybėje nėra svarbus, dažniausiai reikalingas žmogus, kuris geba dirbti pagal tam tikrą kompetenciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Norėčiau pasipraktikuoti miesto "tvarkymo" skyriuje, pas tokią šakalienę. Sako, gera specialistė nelabai legalių statybų klausimais.

Ar

Galima pateikti praktikantų giminystės ryšius su savivaldybės darbuotojais

Nukentejes

ar tokioje aferistu irštvoje galima praktikuotis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS