I. Razbadauskaitė-Venskė: esu bendruomenės žmogus | KaunoDiena.lt

I. RAZBADAUSKAITĖ-VENSKĖ: ESU BENDRUOMENĖS ŽMOGUS

Klaipėdietė Indrė Razbadauskaitė-Venskė yra dėstytoja, jau ilgiau nei 10 metų įkvepianti ir motyvuojanti moksleivius bei studentus domėtis verslo perspektyvomis Klaipėdoje, raginanti nebijoti klysti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Tačiau verslas – ne vienintelė sritis, kurioje atsiskleidžia kandidatės į Metų klaipėdietės titulą pomėgiai. Laisvalaikiu ji užsiima savanoryste renginiuose, gyvūnų prieglaudoje, vyksta į tarptautines konferencijas, kuriose garsina Klaipėdos vardą.

Savo patirtimi moteris dalijasi dėstydama LCC tarptautiniame universitete, Vilniaus universiteto Verslo mokykloje, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

I. Razbadauskaitė-Venskė taip pat daug laiko atiduoda mentoriaudama įvairiose programose su Inovacijų agentūra ir „Junior Achievement“, ji yra Lietuvos marketingo asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė.

„Susipažindama su studentais pasakau, kad dėstysiu ne tik teoriją, bet ir praktiką bei atvirai šnekėsiu apie nesėkmes, kurias patyrėme su įvairiausiais verslais. Aš esu labai laiminga, kai studentai ateina po paskaitų ar jau pabaigę bakalauro, magistro studijas ir padėkoja už įkvėpimą, už tai, kad užkrėčiau juos marketingo ar verslo „virusu“. Atvirai šnekuosi ir padedu jaunimui, nes matau, kad po kažkiek metų šie studentai gali tapti mano kolegomis, su kuriais galime sukurti daug gražių projektų“, – kalbėjo pašnekovė.

Moteris neslėpė, kad 12-oje klasėje, svarstydama, kuo norėtų užsiimti ateityje, rinkosi tarp medicinos ir verslo. Anot jos, toli nuo medicinos nepabėgo – šiuo metu domisi neuromarketingu – mokslu, kuris susijęs su marketingo įtaka žmogaus smegenims.

„Per renginius, į kuriuos kviesdavome aukštųjų mokyklų jaunimą, pamačiau, kiek daug yra noro kurti, bet trūksta žinių, kaip tai padaryti. Mane tai sužavėjo, jaučiau, kad galiu pasidalinti tuo, ką esu patyrusi, nes pati turiu savo verslus“, – sakė I. Razbadauskaitė-Venskė.

Klaipėdietė didžiuojasi, kad gyvena uostamiestyje, kurį mato kaip galimybių miestą.

„Klaipėda – mano miestas ir mano identitetas, didžiuojuosi ja. Klaipėda suteikia daug galimybių žmonėms tobulėti, greičiau įsilieti į darbo rinką, ypač jeigu kalbame apie jaunimą. Esu bendruomenės žmogus ir man gera, kai žinau, kas Klaipėdoje vyksta“, – džiaugėsi kandidatė.

2021 m. Klaipėdai tapus Europos jaunimo sostine, I. Razbadauskaitė-Venskė buvo viena iš ambasadorių, kartu su kolegomis dirbusių prie lyderystės platformos su jaunimu.

Turėdama laisvo laiko, moteris savanoriauja įvairiuose renginiuose.

Prasidėjus karui Ukrainoje, klaipėdietė prisidėjo ir prie pagalbos ukrainiečiams, kurie mokėsi LCC tarptautiniame universitete – ne tik palaikė, bet ir teikė verslo konsultacijas.

Ji taip pat užsiminė, kad su vyru kartais nuveža į gyvūnų prieglaudas būtinų daiktų, pavedžioja keturkojus, o du iš jų jau priglaudė ir savo namuose.

„Jeigu turėčiau daugiau laiko ir paroje būtų 25 val., norėčiau savanoriauti ir padėti seneliams bei beglobiams gyvūnams. Man tai – labai jautru. Norisi prisidėti ir nepamiršti“, – kalbėjo pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klaipėda

Durnė pagal pavardę tu,ne žmogus.vyras dar durnesnis kad pavardę leido išdarkyt.

Klounada

Joms nejuokingos tos sudarkytos pavardes?

Klaipėdietė

Dar per jauna ir labai jau ne svarūs bei mėgėjiška jos veikla. Kaip sako: "dar pienas nuo lūpų nenudžiuvo". Tokio jaunimo daug, kurie padeda ukrainiečiams, globoja / pavedžioja gyvūnus, kažkokiose mokslo įstaigose dėsto ir nori savanoriauti padedant seneliams. Ir tuo jau nieko nenustebinsi. "Metų klaipėdietės" titulą reikia užsidirbti. Kaip užsidirbo gerb. S. Idzelevičienė, O. Žalienė, A. Grigaliūnienė, A. Kerpytė, kitos. P.S. Kaip hidrologijos doktorantūra :) ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS