Į svečius – pas ugniagesius kiekvieną šeštadienį | KaunoDiena.lt

Į SVEČIUS – PAS UGNIAGESIUS KIEKVIENĄ ŠEŠTADIENĮ

Kiekvieną šeštadienį nuo 10 iki 12 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos padaliniuose, esančiuose Trilapio, Kretainio gatvėse ir Šilutės plente.

Šių susitikimų metu susipažins su ugniagesių gelbėtojų darbu ir saugios gyvensenos pagrindais.

Taip pat gelbėtojai paaiškins, kaip išvengti gaisro namuose ir kaip elgtis jam kilus, parodys pirmines gaisrų gesinimo priemones, primins, kodėl namuose būtina turėti autonominį dūmų detektorių. Vaikai galės pasimatuoti ugniagesių gelbėtojų šalmą ir pasėdėti gaisriniame automobilyje.

Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovės Aurelijos Maslauskienės, iš anksto informuoti ugniagesių apie planuojamą vizitą nereikia.

„Departamentas paskelbė tokią akciją, tad be išimčių visuose padaliniuose gyventojai nepranešę, eidami ar važiuodami pro šalį, galės pas mus užsukti. Aišku, jeigu ne koks nors incidentas, nes visaip būna, tada mielai sutiks ir parodys techniką, pakonsultuos. Kadangi savaitgalis, nebus dirbančių dieninių ugniagesių, tik budinčios pamainos. Jeigu jie bus laisvi – mielai lauks ir pasitiks“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, klaipėdiečiai turės progą sužinoti daugiau ir apie ugniagesio profesiją.

„Darbuotojai žino, kokios gaisrų priežastys, galės pasidalinti savo patirtimi, atsakyti į klausimus, kurie domins gyventojus“, – teigė A. Maslauskienė.

Užsukti pas ugniagesius į svečius bus galima visus šiuos metus kiekvieną šeštadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puiku

!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS