Į Veiviržėnus – smengančiu keliu | KaunoDiena.lt

Į VEIVIRŽĖNUS – SMENGANČIU KELIU

Nuo Endriejavo ir magistralės pusės į Veiviržėnus vedantis kelias netrukus prasmegs velniop. Prie pat miestelio ribos esanti įvaža po žiemos yra išplauta vandens, o skardžiu žemyn nugarmėjo ne tik dešimtys medžių, bet ir dalis kelio sankasos.

Sankasa slenka žemyn

Tokį vaizdą veiviržėniškiai stebi nuo viduržiemio, kai rajono apylinkes smarkiai plovė lietūs.

Kelio sankasa yra ties "lengvu posūkiu", įvažiuojant į miestelį lietūs nuplovė dešinį kelio kraštą.

Veiviržėnų seniūnė Edita Sluckienė tikino, kad situacija miestelyje dėl smengančio kelio – nejuokinga, nors žemaičiai ir kantrūs žmonės.

Kelias veda į Endriejavą, jei juo išvaža magistralės link iš viso bus uždaryta, greitkelį teks pasiekti kitu keliu, darant didžiulį lankstą.

"Kelininkai dabar išdėliojo ženklus, nutiesė įspėjamąją juostą. Bet tai ir viskas. Ten šlaitas per žiemą du kartus žemyn nuslinko", – patikino seniūnė.

Formuojasi tarsi bedugnė

E.Sluckienė apie situaciją pranešė įmonei "Kelių priežiūra".

"Kelias priklauso Kelių direkcijai. Tačiau ką ji galvoja – neaišku. "Kelių priežiūros" atstovas tikino, kad kažin ar pavyks sankasą sutvirtinti, gali būti, teks kelio juostą formuoti priešingoje pusėje, kur yra privačios žemės. Bet kiek tai užtruks? Gali būti ir penkerius metus. Antros juostos niekas nežada atidaryti, kol nebus saugu. Ten toliau tiesiog bedugnė susiformavo", – kalbėjo seniūnė.

Skardžio apačioje teka Veiviržas, kuris žiemą tvindamas ir padarė išgraužas sankasoje.

Matyti, kad kažkas jau mėgino lopyti žemyn slenkantį skardį, tačiau viskas buvo veltui.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ar leis tiesinti vagą?

Įmonės "Kelių priežiūra" Vakarų regiono Klaipėdos kelių tarnybos vadovas Vitalijus Taščenka tikino, kad žiemą Žemaitiją merkęs lietus į Veiviržo upę nuplovė net ir medžius.

"Visas šlaitas nuslinko, medžiai atsidūrė upės vagoje. Prieš mėnesį sudėjome specialius žymeklius, kad stebėtume, ar šlaitas dar slenka. Ir jis po tuputį vis dar slenka žemyn. Mes, kaip rangovai, informavome kelio savininką – Kelių direkciją. Jie turi priimti sprendimus. Tačiau pirmiausiai šlaitas turi sustoti slinkti", – aiškino V.Taščenka.

Jei šlaitas slinks giliau po keliu, bus didžiulė problema.

Kol kas Lietuvos automobilių kelių direkcija tyli ir jokių nurodymų kelininkams nedavė.

"Sunku prognozuoti, kaip ten reikėtų tvirtinti šlaitą. Manyčiau, kad šiuo metu nėra prasmės judinti sankasos. Neaišku, kokius sprendimus priims Kelių direkcija. Kelias turi savo sklypą. Savininkas turės spręsti, ar galima bus "traukti" kelio juostą kairiau. Tam reikėtų paimti valstybės reikmėms privačios žemės ruožą", – svarstė V.Taščenka.

Veiviržėniškiai vis tiek turės žemės ūkio technika judėti šiuo keliu.

"Apkrova keliui niekur nedingo. Jei šlaitas slinks giliau po keliu, bus didžiulė problema. Vienas sprendimų – tiesinti upės vagą. Bet tada bus konfliktas su Aplinkos ministerija. Nežinau, kaip reikės viską išspręsti. Bet jei nieko nedarysime ir toliau, pasikartosiantys potvyniai vieną dieną visą kelią nuneš", – akcentavo specialistas.

V.Taščenka patikino, kad kelio kol kas niekas nežada uždaryti. Bet sprendimų reikėtų ieškoti iki kito šaltojo sezono pradžios.

GALERIJA

  • Į Veiviržėnus – smengančiu keliu
  • Į Veiviržėnus – smengančiu keliu
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vaidas

Mačiau kaip ten bandė tvirtinti ta šlaita.viena karta kelias šiupeles žemiu pabėrė ant krašto.kita karta pastovėjo rankas susikiše i kišenes.

Tik pamanykit

Ubagiukų idiotukų Salos kontingentas tapo rūpestingosiomis kiaulėmis. Nepriimkit asmeniškai. O kam tas kelias iš viso reikalingas. Gal plaukt nemokat? Tai mokykitės. Yra Gargžduose baseinas, kas po plastunski, kas kirviu plaukt pramoktų Ir nereikėtų užsiimt reketu, kad duokit duokit vis naujų pinigų, oi, ui norim reikia nebegalim. Savomis lėšomis ir pastangomis, o tai čiuku čiuku traukinys ir išlipo ...tys Su raudona bamba, Ir tikrai nepasigailės Apsileidėlių visokių ir parazitų Žinoma, lengvai galite rodyti etnografinį ansamblį kur Irka dyrka apžėlusiu snukiu kaukėti rūrą kraipo ir vis naujų pinigų idiotui giedriukui ir idiotui kūbu karolukui prašo, nu duokit dar dar pinigų, Vilniuje viską išeikvoja, grįžom vėl, duokit. Ne taip gal?

Birutė

Upės vagą pakeisti, tai žmogaus dvikova su gamta ir kurią laimės upė. Turime jau nenusisekusį pavyzdį. Dar labiau susibjaurojo kraštovaizdis ir tapo upės ruožas nepatrauklia vieta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS